Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή τα πρώτα 17 μαθητικά δρομολόγια

Σχολικές μεταφορές
21 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:56
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Υπό διερεύνηση 115 - 31 άγονα επαναπροκηρύσσονται

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο μη παρέκει έχει φτάσει πλέον η υπομονή των γονέων για τις σχολικές μεταφορές, καθώς ούτε ένα μαθητικό δρομολόγιο δεν εκτελείται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η αγανάκτηση των γονέων της Βόρειας Κέρκυρας, τους οδηγεί αύριο το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα για το μεταφορικό έργο των μαθητών, προκειμένου να πιέσουν για μια ακόμη μια φορά για το αυτονόητο.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί  στην πρώην νομαρχία, μετά την απόφαση που ελήφθη στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο σύνολο των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Στη διαμαρτυρία θα λάβουν μέρος τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Β. Κέρκυρας, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, όπως και γονείς που ταλαιπωρούνται όλο αυτό το διάστημα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά, προκειμένου να ενημερωθούν για την ακριβή έναρξη των μαθητικών δρομολογίων.

Στο μεταξύ η ταλαιπωρία που βιώνουν εδώ και δυο εβδομάδες γονείς και μαθητές είναι μεγάλη με την μετακίνηση προς και από τα σχολεία να έχει εξελιχθεί σε έναν αληθινό «Γολγοθά». Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Β. Κέρκυρας Ασπασία Πρωτοψάλτη, δεν λείπουν περιπτώσεις, όπου μαθητές μένουν στο σπίτι εξαιτίας της απουσίας των μαθητικών δρομολογίων και άλλοι να στοιβάζονται στα ΙΧ για να φτάσουν στα σχολεία τους.

Οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν για έναρξη των δρομολογίων το προηγούμενο διάστημα έμειναν κούφιες, με συνεχή μετάθεση των ημερομηνιών για την επανεκκίνηση των σχολικών μεταφορών που εξακολουθούν να έχουν το «χειρόφρενο» τραβηγμένο.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να περνάμε τα ίδια. Από την ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Ζορμπά μένει ακάλυπτο τουλάχιστον ένα 80% των σχολικών μεταφορών. Ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει νωρίτερα  και να έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια. Τα παιδιά καθημερινά βρίσκονται σε κίνδυνο προσπαθώντας να προσεγγίσουν τα σχολεία τους», τόνισε στην «Ε» η κ. Πρωτοψάλτη.

«Ναι» για 17 δρομολόγια

Στο μεταξύ μόλιςσήμερα το μεσημέρι, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να εγκριθούν τα πρώτα.

δρομολόγια, παρότι είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι θα ξεκινούσαν προ ημερών. Αδύνατο ωστόσο, αφού το έργο της Επιτροπής Διαγωνισμού δεν είχε στο μεταξύ ολοκληρωθεί για να υπάρχει το πρακτικό και να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Κατόπιν αυτών το συλλογικό όργανο συνεδρίασε τελικώς σήμερα ανάβοντας το «πράσινο» φως για τα πρώτα 17 δρομολόγια, τα οποία πρέπει να συμβασιοποιηθούν, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν άμεσα οι μεταφορές.

Επιπλέον 115 δρομολόγια είναι υπό διερεύνηση, για τα οποία η Επιτροπή θα καταλήξει σε επόμενο πρακτικό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τα 31 που κηρύχθηκαν άγονα θα επαναδημοπρατηθούν άμεσα με την ίδια διαδικασία.

Ήδη πάντως έχουν συμπληρωθεί δυο εβδομάδες χωρίς σχολικές μεταφορές, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία 3.217 μαθητών από άκρη σε άκρη του νησιού.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.