Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοδεία Μπαλού σε δομές υγείας και δημόσιες Υπηρεσίες

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
20 Σεπτεμβρίου 2023 / 18:03

"Οι εργαζόμενοι μετέφεραν το οξυμένο πρόβλημα της υποστελέχωσης που έχει ως συνέπεια την απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών, τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την ιδιωτικοποίηση ή εμπορευματοποίησή τους"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Περιοδεία σε ΙΚΑ, ΤΟΜΥ, στη ΔΕΥΑΚ, στη ΔΕΗ, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, στο Υποθηκοφυλακείο και στην ΕΥΡΩΔΙΑΓΝΩΣΗ πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Γιάννης Μπορμπότης, υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε με εργαζόμενους αλλά και όσους εξυπηρετούνταν στις υπηρεσίες, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου. Επιβεβαιώθηκε ότι γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη "να το πάμε αλλιώς" απέναντι σε ένα κράτος, με Περιφέρειες και Δήμους που έχουν σαν προτεραιότητα τα συμφέροντα των λίγων και βάζουν σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα τις ανάγκες των πολλών.

Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με αλλαγή συσχετισμών σε Δήμους και Περιφέρειες, με περισσότερους εκλεγμένους από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που θα παλεύουν στο πλάι του λαού, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και οι εκλεκτοί τους σε τοπικό επίπεδο.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν το οξυμένο πρόβλημα της υποστελέχωσης που έχει ως συνέπεια την απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών, τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την ιδιωτικοποίηση ή εμπορευματοποίησή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο ΙΚΑ, όπου οι αποδεκατισμένες υπηρεσίες, οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων που δεν αναπληρώνονται, καθυστερούν την έκδοση των συντάξεων. Από την άλλη η απαξίωση των υπηρεσιών υγείας, όπως και στην ΤΟΜΥ, αναγκάζουν τους ασθενείς να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα υγείας πληρώνοντας επιπλέον από την τσέπη τους, για υπηρεσίες που ήδη έχουν πληρώσει μέσω της ασφάλισης τους. 

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη πρέπει και μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της απαξίωσης και της εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας και των άλλων υπηρεσιών ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δυναμώνοντας τον αγώνα. 

ΦΩΤΟ@ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ