Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

“Τα καθεστώτα νικιούνται μόνο με πολιτικό σχέδιο”

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
20 Σεπτεμβρίου 2023 / 15:47

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιας Προέδρου του κόμματος, στο “Κόκκινο 105,5”

ΑΘΗΝΑ. «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την τελική κάλπη και μιλάμε πλέον για δύο υποψηφίους. Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου.Γι’ αυτόν τον λόγοζήτησα να υπάρξει ένα debate, με συντροφικούς όρους,για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα διακριτά πολιτικάσχέδια με τα οποία επιδιώκουμε τον κοινό στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης.Δυστυχώς, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτήαπό τον συνυποψήφιό μου, αν και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς το πολιτικό του σχέδιο, γιατί δεν το έχει παρουσιάσει», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Από τη δική μου πλευρά έχω καταθέσει ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο, με τέσσερα κεντρικά ζητήματα: κράτος, εργασία, οικονομία και δικαιώματα. Με ποιονσυγκεκριμένο τρόπο πρέπει να θέσουμε εμείς τον πήχη στα επίδικα της εποχής.Ποιες οργανωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.»,πρόσθεσε,υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δοθεί βαρύτητα στο πολιτικό περιεχόμενο. Ο συνυποψήφιός μου περιορίστηκετο προηγούμενο διάστημα σε κάποια συνθήματα, τα οποία στην πολιτική είναι αναγκαία, όμως δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτά.Όταν για παράδειγμα λέει “θα τα αλλάξω όλα”, τι εννοεί; Ποιες πολιτικές θέσειςθα αλλάξει; Θα αλλάξει η θέση μας για την εξωτερική πολιτική; Θα αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και στην κατάργηση του Άρθρου 16;».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην ελληνική κοινωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου στις πολιτικές της Δεξιάς. Έτσι νικιούνται τα καθεστώτα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκηγιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο ούτε και στοιχειώδη πολιτική εμπειρία».

Για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.τόνισε ότι «η ενότητα είναι απολύτως αναγκαίαγια την επόμενη μέρα, είναι το ελάχιστο, το κρίσιμο είναι να κερδίζουμε κάθε μέρα και περισσότερους ανθρώπους.Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και επιδιώκουμε να πείσουμε, να γίνουμε πλειοψηφικοί στην κοινωνία, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή.Άρα η ενότητα είναι αναγκαίος κοινός παρονομαστής».

Σημείωσε, ακόμα, πως «σε ό,τι με αφορά έχω αποδείξει ότι λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στον χώρο.Το ερώτημα της ενότητας όμως θα πρέπει να απαντηθεί εμπράκτως κυρίως από την άλλη πλευρά.Διότι ο  βασικόςάνθρωπος που βρίσκεται δίπλαστον κ. Κασσελάκη, οκ. Πολάκης,εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σε εμένα,στους προηγούμενους υποψηφίουςκαι σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.Άρα, το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιός μου, που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκηως τον βασικό του άνθρωπο,να μην λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μπορεί να είναι νικηφόρο, είναι απολύτως ανατρέψιμος ο συσχετισμός της πρώτης Κυριακής. Είμαι απολύτως αισιόδοξη».

Κάλεσε, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές ώστε «να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο ρεύμα, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχήγιατί αυτό είναιισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είναι μήνυμαότι είμαστε ενωμένοι και προχωράμε δυνατά, είναι μήνυμα ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκηδενκυβερνά με λευκή επιταγή, αλλά η αριστερή, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και διεκδικεί ξανάτη διακυβέρνηση».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «τέτοιες ημέρες, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με εμένα υπουργό Εργασίας και τον Νάσο Ηλιόπουλο επικεφαλής του ΣΕΠΕ, κλονίσαμετον τραπεζικό κλάδο επιβάλλοντας υψηλότατο πρόστιμο και κλείσιμοκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς για παραβίαση ωραρίων και εργασιακών δικαιωμάτων,σήμερα με Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη συζητάμε-και αύριοθα είναι στη Βουλή το νομοσχέδιο- για 13ωρη εργασία. Αυτή είναι η μάχη της εποχής και αυτή η μάχη δίνεται μόνο με πολιτικό σχέδιο και συντεταγμένες δυνάμεις».

ΦΩΤΟ: Από την συγκέντρωση για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ε. Αχτσιόγλου, την περασμένη Παρασκευή, στο Γκάζι