Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία

ΣΕΠΕ
18 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:50
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Επί τάπητος όλα τα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς στη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα ΔΣ του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, καθώς και η Ένωση Γονέων, με σημείο αιχμής τα κενά και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταγράφονται 45 κενά στην γενική αγωγή, ενώ πολύ περισσότερα είναι στην ειδική αγωγή, όπου λείπουν 65 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης στα δημοτικά και 17 στα νηπιαγωγεία, καθώς και 6 σχολικοί νοσηλευτές. Σε ό,τι αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα κενά υπολογίζονται πάνω από 80 σύμφωνα με την τοπική ΕΛΜΕ.

Τα ΔΣ των εκπαιδευτικών και της Ένωσης Γονέων έθεσαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα, με τα οποία ξεκίνησε φέτος η νέα σχολική χρονιά στη συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ι.Ν Πέτρο Αγγελόπουλο. Για τα κενά τονίστηκε ότι θα καλυφθούν από την β’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών που επίκειται στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ ειδική αναφορά έγινε στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, χωρίς να δίνονται ωστόσο όλα τα διαθέσιμα κενά, ώστε να επιλέξουν ελεύθερα σχολείο.

Συζητήθηκε επίσης η καθυστέρηση στην έναρξη των σχολικών μεταφορών παρότι τα στοιχεία στάλθηκαν εγκαίρως από τα σχολεία, το θέμα της μη ίδρυσης του 3ου Ειδικού Σχολείου τη φετινή χρονιά στη Νότια Κέρκυρα αλλά και το στεγαστικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Ειδικό Σχολείο στη Βόρεια Κέρκυρα, μετά τη λειτουργία του νηπιαγωγείου από φέτος, στο ίδιο κτίριο με το Ειδικό Δημοτικό. Άπαντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να χτιστεί νέα αίθουσα στον ίδιο χώρο.

Στη συνάντηση που διήρκησε πάνω από μια ώρα συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της στέγασης μικρών μαθητών σε προκάτ αίθουσες για ακόμη μια χρονιά, ελλείψει διδακτηρίων. Τέλος, η Ένωση Γονέων ζήτησε να ληφθεί μέριμνα στα σχολεία για να έχουν τα παιδιά πόσιμο νερό.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.