Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρ. Κέρκυρας: Τι αναδείξαμε τα χρόνια που πέρασαν

Λαϊκή Συσπείρωση
18 Σεπτεμβρίου 2023 / 12:06

Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει» - Ήρθε η ώρα να «πάμε αλλιώς»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑ.ΣΥ.). Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με δεκάδες εισηγήσεις, ερωτήσεις και παρεμβάσεις άσκησαν ουσιαστικό έλεγχο, αποκάλυψαν και συγκρούστηκαν με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής Υδραίου της ΝΔ. Απέδειξαν έμπρακτα ότι είναι αυτοί που μπορούν να εκφράσουν και να υπερασπιστούν τις ανάγκες του κερκυραϊκού λαού.

- Βρέθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και στις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους στα super markets, στους εργαζόμενους στο εμπόριο και στην εστίαση, στους οικοδόμους στα μεγάλα και μικρά εργοτάξια, στους αγώνες των ναυτεργατών, στις διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών, στους συνταξιούχους. Στήριξαν τις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, απέναντι στις απολύσεις, την εντατικοποίηση, σε όλους τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων.

- Ανέδειξαν τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο, των συμβασιούχων, των μονίμων, των καθαριστριών των σχολείων κλπ. Στήριξαν τα αιτήματά τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για την ανάγκη διορισμών με μόνιμη σχέση εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (ΜΑΠ, γάλα, εμβολιασμούς, εξετάσεις), για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου.

- Ήταν και είναι στη πρώτη γραμμή οργάνωσης του αγώνα για τα οξυμμένα προβλήματα στην υγεία και πρόνοια του νησιού. Δεν έλειψαν από καμία διεκδίκηση για τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας. Ενάντια στην υποβάθμιση, την εμπορευματοποίηση, την ομηρία των συμβασιούχων. Πρωτοστάτησαν την περίοδο της πανδημίας για την ουσιαστική προστασία της υγείας του λαού.

- Έθεσαν συγκεκριμένα αιτήματα για την ολοκληρωμένη πρόληψη στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Την ανάγκη για αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση, για διενέργεια εκτεταμένου προσεισμικού ελέγχου, και όχι στην λογική των αποσπασματικών έργων - «μπαλωμάτων», με κριτήριο τα συμφέροντα των εργολάβων

- Έγιναν η φωνή των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών, για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Για τις κτηριακές υποδομές, για τα container στην προσχολική αγωγή, την υποχρηματοδότηση των σχολείων.

- Στήριξαν με κάθε τρόπο τον αγώνα των κατοίκων της Γαρίτσας, ώστε να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του Άλσους της περιοχής μέσω της ανάπλασης. Ο αγώνας αυτός και τα αποτελέσματα που έφερε είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως μπορεί ο λαός όταν διεκδικεί να κερδίζει.

- Ανέδειξαν τα προβλήματα των αγροτών για την προστασία της παραγωγής τους και στήριξαν τις προτάσεις τους για αγροτικούς δρόμους και δίκτυο υποδομών.

- Σε κάθε ευκαιρία έφερναν στο προσκήνιο την κατάσταση με την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Την ιδιωτικοποίηση μέρους της αποκομιδής, τα μηδαμινά ποσοστά ανακύκλωσης, τον ανύπαρκτο σχεδιασμό στην πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων και στη διαλογή στην πηγή. Το τεράστιο κόστος των εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταφορά των απορριμμάτων, που κόβονται από άλλες λαϊκές ανάγκες.

- Ανέδειξαν τα προβλήματα με την έλλειψη νερού, την ακριβή τιμολόγηση, το προβληματικό και απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, την έλλειψη βιολογικών και δικτύων αποχέτευσης. Στάθηκαν απέναντι στη λογική που βλέπει το νερό ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό.

- Έφεραν αλλεπάλληλες φορές για συζήτηση το θέμα των παιδικών χαρών, των γηπέδων και των χώρων άθλησης, των θεάτρων και των χώρων πολιτισμού. Απαίτησαν προγράμματα για δωρεάν άθληση, πολιτισμό και ψυχαγωγία.

- Μαζί με φορείς και συλλόγους απαίτησαν να μην απαξιωθούν και να μην εγκαταλειφθούν οι νησίδες Βίδο και Λαζαρέτο. Να αναδειχθεί η ιστορία τους, να γίνουν σημεία αναφοράς. Να λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις στο Βίδο.

- Ανέδειξαν τα προβλήματα των Διαποντίων Νήσων και των κατοίκων τους.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι γνωστοί στον Κερκυραϊκό λαό. Τους έχει γνωρίσει μέσα στα σωματεία, στους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς. Τους έχει γνωρίσει μέσα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος.