Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γιώργος Μαχειμάρης παρουσίασε τους 23 άξονες του σχεδίου του και τον συνδυασμό του

Γιώργος Μαχειμάρης
18 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:35

«Είμαστε εδώ, με αποφασιστικότητα, εργατικότητα , στρατηγική, με όραμα και ρεαλισμό για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ό,τι αρχίσαμε. Με επαναπροσδιορισμό. Για τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ήτοι Αγίου Γεωργίου, Εσπερίων, Θιναλίων και Κασσωπαίων του συνδυασμού «ΑΛΛΑζει η Βόρεια Κέρκυρα Δύναμη ανάπτυξης» το Σάββατο βράδυ 16 Σεπτεμβρίου 2023 στο OLYMPIC PALACE στο Σιδάρι.

Καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης έφθασε περιτριγυρισμένος από πολίτες οι οποίοι κατέκλυσαν την τεράστια αίθουσα, με το αδιαχώρητο να επικρατεί εντός και εκτός αυτής .

«Είμαστε εδώ, με αποφασιστικότητα, εργατικότητα, στρατηγική, με όραμα και ρεαλισμό για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ό,τι αρχίσαμε. Με επαναπροσδιορισμό. Για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας».
Αυτό ήταν το μήνυμα του Γιώργου Μαχειμάρη που διεκδικεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών της Βόρειας Κέρκυρας.


Ο Γιώργος Μαχειμάρης έκανε λεπτομερή αναφορά στην ομιλία του τόσο για τους 23 ΑΞΟΝΕΣ δράσεων –απολογισμού -προγραμματισμού, οσο και για κάθε δημοτική ενότητα χωριστά. Τα λόγια αντιστοιχούσαν με αντίστοιχες εικόνες προβολής με έργα υποδομής, ανάπτυξης, ύδρευσης και αποχέτευσης, κοινωνικής πολιτικής, καθαριότητας, ανακύκλωσης, πολιτισμού , αθλητισμού, καθαριότητας, πολιτικής προστασίας. 

Της ομιλίας του προηγήθηκαν χαιρετισμοί των: Χρύσανθου Σαρλή πρώην Δημάρχου Κερκυραίων, Μιχάλη Κάρρα πρώην Δημάρχου Φαιάκων, Γιάννη Προβατά, πρώην Δημάρχου Εσπερίων, Νικόλαου Ράλλη πρώην προέδρου δημοτικού συμβουλίου ενιαίου Δήμου Κέρκυρας και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, Προέδρου «Ινστιτούτου Καποδίστριας» για την Ανάπτυξη, τη Στρατηγική και την Ελεγκτική της Δημόσιας Διοίκησης & της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Οι αναφορές τους έγιναν τόσο στη προσωπικότητα του Δημάρχου όσο και την αυτοδιοικητική του πορεία αλλά και για τα έργα που πήραν σάρκα και οστά σε δύσκολες εποχές με τεράστιες αντιξοόητες.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι μαζί σας και νιώθω βαθιά ευγνώμων για την εμπιστοσύνη σας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παρευρίσκονται εδώ απόψε όλοι εκείνοι οι εκλεκτοί αξιόμαχοι από τις 38 μας κοινότητες και τους οικισμούς για μια κοινή πορεία με στόχο να πάμε το Δήμο μας ψηλότερα».

Σημαντικά έργα-Υπηρεσίες:

Ο Γιώργος Μαχειμάρης στην ομιλία του και με κάθε λεπτομέρεια αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα έργα υποδομής και υπηρεσιών που συντελέστηκαν, συντελούνται ή είναι δρομολογημένα με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις έργα-υπηρεσίες

23 ΑΞΟΝΕΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
✔1ος Άξονας : ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ:ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ: Ο τόπος μας είναι όμορφος…καθαρός ομορφότερος. ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ:
✔2ος Άξονας : ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ-ΕπαναχρησιμοποΙΟΎΜΕ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ-ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ …
✔3ος Άξονας: ΥΔΡΕΥΣΗ (ΝΕΡΟ=ΖΩΗ): ΛΥΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-
4ος Άξονας: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕ ΓΕΡΑ-ΣΤΕΡΕΑ ΠΟΔΙΑ.
✔5ος Άξονας: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ
✔6ος Άξονας: ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.
✔7ος Άξονας: ΟΔΟΠΟΙΙΑ: ΔΡΟΜΟΙ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ
✔8ςς ΑΞΟΝΑΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ –ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΥΚΤΥΟΥ

9ος Άξονας: ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ «Άπλετο Φως Παντού».
✔10ος Άξονας: Λιμάνια
✔11ος Άξονας: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ… σε ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα. Προστατεύουμε-ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ το Δήμο μας, τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.
✔12ος ΄Αξονας: ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ:
✔13ος Άξονας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:
✔14ος Άξονας: Κοινωνική πολιτική… Προτεραιότητα ο άνθρωπος .Συστήσαμε Δ/νση .
✔15ος Άξονας : Μέριμνα για την ευζωία των αδέσποτων ζώων .
✔16ος Άξονας: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
✔17ος Άξονας: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
✔18ος: Άξονας: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
✔19ος Άξονας: ΥΓΕΙΑ:
✔20ος Άξονας : ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του δήμου
✔21ος Άξονας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ
✔22οςΑΞΟΝΑΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
✔23ος ΑΞΟΝΑΣ: Ο τελευταίος μας άξονας είναι όλα τα παραπάνω που περικλείνουν τη ποιότητα ζωής μας.

«Φίλες και φίλοι,
Απαιτούμε από το εαυτό μας αποτελεσματικότητα, σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, διαφάνεια, ειλικρίνεια, άψογο τεχνοκρατικό σχεδιασμό. Αυτή είναι η δέσμευση μας απέναντι στους συνδημότες μας….

Υπηρετούμε ένα νέο πρότυπο άσκησης πολιτικής, μια νέα αντίληψη για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες. Πάνω από στενές κομματικές αντιλήψεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις και διχαστικές πρακτικές….
Απόψε όλοι εμείς στέλνουμε μήνυμα ΝΙΚΗΣ -αισιοδοξίας και σιγουριάς …ΛΥΝΟΥΜΕ τα προβλήματα με σχέδιο, σκληρή δουλειά,εργατικότητα, αποτελεσματικότητα, σχεδιασμό.

Είμαστε εδώ, για να εγγυηθούμε, πως δεν θα αφήσουμε κανέναν, να παίξει με τις τύχες, του Δήμου μας…..
Και είμαι πραγματικά υπερήφανος, που η παράταξή μας, γίνεται πόλος συνάντησης, και συνεργασίας, όλων των υγιών, και δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου μας. Όπως συνέβη, και σε όλη, τη θητεία μας.
Οι δημότες μας δεν διακινδυνεύουν το μέλλον τους. Δεν πρόκειται να εμπιστευτούν, παντογνώστες και αυτόκλητους ‘σωτήρες’.

Στόχος μας να γίνει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, Δήμος πιλότος με όραμα και ρεαλισμό. Με ισχυρή παρουσία στα δρώμενα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Έμβλημά μας η πυξίδα με χρώματα το μπλε της θάλασσας, πηγή ζωής. Και το πορτοκαλί του ήλιου της θετικής ενέργειας. Το χρώμα των έργων, και των αποτελεσμάτων. Αλλά, και Σύμβολο των μεγάλων στρατηγικών κινήσεων, του Μέλλοντός μας».

Η παρουσίαση του συνδυασμού

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ήτοι Αγίου Γεωργίου, Εσπερίων, Θιναλίων και Κασσωπαίων .