Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Εξαρχής, για τα αυτονόητα» ο Στέφανος Πουλημένος (video)

Στέφανος Πουλημένος
13 Σεπτεμβρίου 2023 / 21:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος που παρουσίασε στους υποψηφίους του στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Με τόλμη για τα αυτονόητα» ήταν η κεντρική φράση του Στέφανου Πουλημένου, ο οποίος παρουσίασε απόψε στα μέλη του συνδυασμού του «Εξαρχής», τους βασικούς άξονες του προγράμματος που κομίζει, διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. 

Στην εισαγωγή του κατέγραψε τα μελανά σημεία του παρόντος: Διαχείριση απορριμμάτων, κυκλοφοριακό χάος, κτηριακά πολιτισμού, σχολικές υποδομές, δημόσιος χώρος, επέκταση της πόλης, αθλητικές εγκαταστάσεις, ΔΕΥΑΚ, η σημερινή κατάσταση στις κοινότητες.

Στα αυτονόητα του σχεδιασμού του περιλαμβάνει:

- την οργάνωση της διαχείριση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

- Την επαναφορά στο προσκήνιο των ξεχασμένων Πολεοδομικών Ενοτήτων (Κανόνι, Παγκρατέικα, Αγ. Σπυρίδωνα, Κοτσέλα και Καθολικών Καλογραιών) όπου επεκτείνεται η Πόλη.

- Τις κτηριακές υποδομές Πολιτισμού

- Τη διαχείριση του δημόσιου (δημοτικού) χώρου με σεβασμό στον πολίτη και με υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

- Της υποδομές για την Νέα Γενιά, με Βρεφικούς Σταθμούς, σύγχρονα Νηπιαγωγεία και Σχολεία, ελκυστικά κέντρα νεότητας, ασφαλείς και όμορφες παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις γεμάτες ζωή

- Την ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου του Δήμου και φροντίζουμε για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Αναφορικά με τη ΔΕΥΑΚ, τόνισε ότι η είναι επιτακτική ανάγκη να μπει σε πρόγραμμα εξυγίανσης, να ξανασταθεί στα πόδια της για να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κρίσιμους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα του Βιώσιμου Τουρισμού: «Τα περισσότερα από τα 7 αυτονόητα, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στον τόπο μας, αποτελούν τη βάση και για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, σε ό,τι αφορά τον Δήμο. Ο βιώσιμος τουρισμός προϋποθέτει ένα βιώσιμο για όλους – ντόπιους και επισκέπτες - προορισμό».

Δεν παρέλειψε το ζήτημα της μεταχείρισης των ζώων «Ο τρόπος που μεταχειριζόμαστε τα ζώα (αδέσποτα, ζώα συντροφιάς και ζώα εργασίας) συνιστά έναν σημαντικό δείκτη πολιτισμού ενός τόπου».

Όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς πόρους δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΙNTERREG κλπ.) που τώρα χάνονται.

Τόνισε τέλος ότι θα εισαγάγει το θεσμό της Δημόσιας Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής με έλεγχο της εσωτερικής διαχείρισης, αλλά και αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου.

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.