Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο παράρτημα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου ο Γαλιατσάτος

ΑΝΑΣΑ
13 Σεπτεμβρίου 2023 / 20:20

"Από πλευράς ΑΝ.Α.Σ.Α., τονίστηκε ότι όντως όλο το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας, το οποίο θα εξελιχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα ως ένα από τα μείζονα ζητήματα της πόλης, και σε συνδυασμό με τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην ευημερία των πόλεων και των νησιών μας"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΑΣΑ). Στο πλαίσιο των επαφών με τους τοπικούς φορείς, η ΑΝ.Α.Σ.Α και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 13/9 το παράρτημα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Παρευρισκόμενοι στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος καθώς και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, αλλά και υπάλληλοι του τοπικού τμήματος.

  • Από την πλευρά του ΤΕΕ, με αφορμή τα τελευταία συμβάντα που αφορούν πλημμύρες και πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πρόσφατα σε όλη την επικράτεια, αναπτύχθηκαν κάποια τεχνικά κυρίως ζητήματα που είχαν να κάνουν με τον τρόπο αντιμετώπισης, την τεχνική κατάρτιση, και την ανάγκη σχεδιασμών και μελετών, ώστε να υπάρχει μία ετοιμότητα διαχείρισης αντίστοιχων ζητημάτων. Επιπρόσθετα έγινε αναφορά και σε ζητήματα κοινωνικά, τουριστικά, αλλά και οργανωτικά της Πόλης, με κυρίαρχο ζήτημα αυτό της φέρουσας ικανότητας των πόλεων και πώς αυτά συσχετίζονται με τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια αλλά και τις χρήσεις γης που ακόμα δεν έχουν οριστεί.
  • Από πλευράς ΑΝ.Α.Σ.Α., τονίστηκε ότι όντως όλο το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας, το οποίο θα εξελιχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα ως ένα από τα μείζονα ζητήματα της πόλης, και σε συνδυασμό με τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην ευημερία των πόλεων και των νησιών μας. Θα πρέπει τώρα να γίνει σαφές το θεσμικό πλαίσιο και να αποδοθεί αρμοδιότητα στον δεύτερο αλλά και στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης ώστε κυρίαρχα ζητήματα που επηρεάζουν την λειτουργικότητα των νησιών, και σίγουρα τις υποδομές, να αντιμετωπιστούν με τον αντίστοιχο σχεδιασμό από την νέα Περιφερειακή Αρχή ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

ΦΩΤΟ@ΑΝ.Α.Σ.Α.