Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου για τη νέα σχολική χρόνια

Αγιασμός
11 Σεπτεμβρίου 2023 / 17:11

«Όπως είπε και ο Νίκος Καζαντζάκης, τα υλικά της επιτυχίας και της ευτυχίας είναι μέσα σας: Ζωγράφισε τον Παράδεισο και μπες»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι: Αισιοδοξία, Πρόοδο, Δημιουργία και Υγεία σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Από σήμερα ξεκινάει μια επίπονη  προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο καθένας ξεχωριστά. Από τις πρώτες  τάξεις που χρειάζεται να πάρετε τα απαραίτητα εφόδια, μέχρι τις τελευταίες, που επιβάλλεται η εντατικοποίηση στη μελέτη για να επιτύχετε την εισαγωγή σας στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, απαιτείται σκληρή δουλειά που συχνά θα σας αναγκάσει να θυσιάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας.

Σ’ αυτό το ταξίδι  σας,   εμείς θα βρισκόμαστε δίπλα σας, μαζί με τους δάσκαλους, τους καθηγητές σας,  τους γονείς σας. Θα αγωνιστούμε μαζί διεκδικώντας καλύτερη εκπαίδευση και καλύτερα σχολεία για να έχετε εσείς όλα τα εφόδια  που χρειάζεστε.

Το σχολείο αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, διότι γαλουχεί και διαμορφώνει τους πολίτες του αύριο. Στη νέα σχολική χρονιά θέτουμε νέους στόχους, πλάθουμε νέα οράματα και έχουμε αυξημένες προσδοκίες.
Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν μια γόνιμη χρονιά, και  να αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός τους.

Στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, να έχουν κουράγιο στο δύσκολο δρόμο των παιδιών τους  και να έχουν αποτέλεσμα οι κόποι και οι θυσίες τους.

Η Δημοτική  Αρχή   και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας. Σας διαβεβαιώνω ότι θα σταθούμε αρωγοί στο δύσκολο αλλά ωραίο ταξίδι της μόρφωσης και της γνώσης σας.

Πιστέψτε ότι ο κόσμος είναι δικός σας και διεκδικήστε τον! Είστε το μέλλον και η ελπίδα μας!

Και όπως είπε και ο Νίκος Καζαντζάκης: Τα υλικά της επιτυχίας και της ευτυχίας είναι μέσα σας: «Έχεις τα χρώματα, έχεις τα πινέλα. Ζωγράφισε τον Παράδεισο και μπες.»

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά !