Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων στη Θεσσαλία

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL
09 Σεπτεμβρίου 2023 / 19:25
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το μέγεθος της καταστροφής για σπίτια, καλλιέργειες και υποδομές δεν μπορεί να προβλεφθεί

ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκονται οι κάτοικοι της Θεσσαλίας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Τα χωριά του Παλαμά παραμένουν βυθισμένα κάτω από το νερό, ενώ και η Λάρισα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό.

Η στάθμη του Πηνειού έχει ξεπεράσει τα 10 μέτρα απειλώντας παραποτάμιες συνοικίες. Συνεχίζονται οι προσπάθειες ενίσχυσης των αναχωμάτων.

Χωρίς νερό παραμένει ο Βόλος, ενώ αποκομμένα είναι πολλά χωριά του Πηλίου. Με τη βοήθεια του στρατού, στήθηκε, μέσα σε 24 ώρες, μια πτυσσόμενη γέφυρα για να αποκατασταθεί η επικοινωνία ανάμεσα στα χωριά.

Οι διασώστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Το μέγεθος της καταστροφής για σπίτια, καλλιέργειες και υποδομές δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί από θαλάσσης με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Οι Αρχές προχώρησαν το πρωί σε διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τα όρια του νομού Φθιώτιδας μέχρι την Πιερία.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός πραγματοποίησε το Σάββατο 09/09 έκτακτη ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ανέφερε ότι το Σάββατο 09/09 έχουν ολοκληρωθεί 350 διασώσεις από επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Επιπλέον, συνεχείς και αδιάλειπτες είναι οι επιχειρήσεις με ελικόπτερα και πλωτά μέσα για διασώσεις πολιτών καθώς επίσης και με drone για παροχή τροφής, νερού, κλινοσκεπασμάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, όπου δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης.

Με τον φόβο της υπερχείλισης του Πηνειού έχουν εκδοθεί πέντε μηνύματα από το 112. Συγκεκριμένα:

  • 14:08 για απομάκρυνση των κατοίκων από Ομορφοχώρι προς Πλατύκαμπο.
  • 15:45 προειδοποιητικό μήνυμα ετοιμότητας για τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός.
  • 16:02 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγγαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί-Λουτρό και Κουλούρα.
  • 16:59 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι και Μελισσά.
  • 17:18 προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους των περιοχών Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή.

 

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΦΩΤΟ@onlarissa.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.