Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κοινωνία ώρα μηδέν»

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΟΝΙΑ
07 Σεπτεμβρίου 2023 / 18:57

"Ο απόπλους ενός πλοίου δε μπορεί να γίνεται χωρίς την παρουσία των λιμενικών αρχών"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ). «Όσοι συγκλονισμένοι παρακολουθήσαμε την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, πέρα από την θλίψη μας, νιώθουμε την ανάγκη να παρέμβουμε με όποιο τρόπο επιβάλλεται, ώστε να σταματήσει η διάλυση της χώρας και ο κατήφορος της κοινωνίας.
Πέρα από την αξιολόγηση της συμπεριφοράς  των ναυτικών του Horizon, που χρήζει κοινωνιολογικής και ψυχιατρικής προσέγγισης, πρέπει να σταθούμε σε μια σειρά θεσμικά λάθη και παραλείψεις.

Η πρώτη ομάδα λαθών σχετίζεται με τον ανταγωνισμό των ναυτιλιακών εταιριών που διαγκωνίζονται, ποιος θα φύγει ή θα φτάσει πρώτος στον προορισμό.
Συνέπεια αυτού είναι τα πλοία να λύνουν τους κάβους και να ξεκινούν τον απόπλου με ανοικτό καταπέλτη, για να εξοικονομήσουν 2-3 λεπτά, αλλά και ο πλημμελής έλεγχος των πλοίων και των συνθηκών αναχώρησης από τον πλοίαρχο και τους εντεταλμένους για την ασφάλεια των επιβατών.

Η δεύτερη ομάδα λαθών, σχετίζεται με την ανεπάρκεια και τον προσχηματικό έλεγχο των Ναυτιλιακών εταιριών από τις Λιμενικές αρχές. Ο απόπλους ενός πλοίου δε μπορεί να γίνεται χωρίς την παρουσία των λιμενικών αρχών.

Λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατο του συνανθρώπου μας.

Η εξίσωση θυμάτων και θυτών από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη και των ασυνείδητων δημοσιογράφων που στοχεύουν στη δολοφονία χαρακτήρα του Αντώνη Καρυώτη, προκαλεί την οργή μας και την απαξίωση των δηλούντων.

Σε κάθε περίπτωση, παίρνοντας υπόψη και τα καταστροφικά γεγονότα σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, που καταδεικνύουν την ολοκληρωτική διάλυση του κράτους, την οικονομική και ηθική εξαθλίωση της κοινωνίας και την ανάγκη να υπάρξει άμεση μεταστροφή της κατάστασης.

ΟΙ εκλογές της 8ης Οκτώβρη πρέπει να σημάνουν την έναρξη αυτών των αλλαγών ψηφίζοντας και αναδεικνύοντας αγωνιστές και ικανούς ανθρώπους, σ’ όλες τις Αυτοδιοικητικές δομές».