Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ράμα απέλυσε την υπουργό Εξωτερικών

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
05 Σεπτεμβρίου 2023 / 21:17
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Ο Μπελέρης από τη φυλακή καταγγέλλει ότι ο συζυγός της εμπλέκεται σε παρανομίες κατά την απαλλοτρίωση γηπέδου στη Χιμάρα. Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η ανάρτηση του Έντι Ράμα.

ΤΙΡΑΝΑ. Σαρωτικός ο ανασχηματισμός της αλβανικής κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Ε. Ράμα, στην συνέλευση του Σοσιαλιστικού κόμματος, τη Δευτέρα. Αντικατέστησε συνολικά επτά υπουργούς

Μεταξύ αυτών και η υπουργός Εξωτερικών, Olta Xhacka. Υπενθυμίζεται πως η αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον ιστότοπο Balkaninsight, είχε ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο την έκπτωση της Xhacka από το βουλευτικό αξίωμα αφού ο σύζυγός της, σοσιαλιστής και αυτός πρώην βουλευτής Artan Gaci, ανακηρύχθηκε στρατηγικός επενδυτής από την κυβέρνηση, και χτίζει τουριστικό συγκρότημα στην παραλία της Χιμάρας.

Την πρ. πλέον υπουργό των Εξωτερικών κατήγγειλε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Himara.gr, στο Ειδικό Δικαστήριο Διαφθοράς και ο Φρέντι Μπελέρης, ότι με τον συζυγό της και τον δήμαρχο Γ. Γκόρο συνέπραξαν στην παραποίηση εγγράφων που αφορούν στην απαλλοτρίωση του γηπέδου στις Δρυμάδες προσποριζόμενοι έτσι παράνομο ίδιον όφελος!

Να ορκιστεί

Στο μεταξύ χθες το πρωί δόθηκε στη δημοσιότητα το έκτακτο ψήφισμα το οποίο κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και υιοθέτησαν ομόφωνα όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σχετικά με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη. Καλούνται, «οι αλβανικές αρχές να σεβαστούν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 14ης Μαΐου 2023 και το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορούμενου και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα -νομοθετικά, διοικητικά ή άλλα- για να διασφαλίσουν ότι θα γίνει η ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου, η οποία δεν σχετίζεται με δικαστικές διαδικασίες».

Η αντίδραση Ε. Ράμα

«Ενδιαφέρoν! «Κάνουν έκκληση στις αλβανικές αρχές»... Προσφυγή χωρίς να διευκρινίσουν ποιες αρχές και, βεβαίως, χωρίς να ενημερωθούν ότι στην προκείμενη περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά των δικαστηρίων που απέρριψαν ένα τέτοιο αίτημα», τόνισε ο Ράμα σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ: Η πρ. πλέον υπουργός Όλτα Τσάσκα (κέντρο, δεύτερη σειρά) παρακολουθεί την ομιλία του Ράμα στην Σύνοδο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τη Δευτέρα, όταν ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή της. Δυο θέσεις αριστερά της, ο γνωστός πλέον στους Κερκυραίους από την εκδήλωση της Ενημέρωσης, πρώην και αυτός, υπουργός Εξωτερικών, Ντ. Μπουσάτι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.