Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι 10 προγραμματικές στοχεύσεις του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Καρύδη (video)

Γιώργος Καρύδης
05 Σεπτεμβρίου 2023 / 13:52
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Τους 40 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τον κεντρικό Δήμο παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους 40 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τις 10 προγραμματικές στοχεύσεις για τη διοίκηση του Δήμου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία» και  υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καρύδης το μεσημέρι της Τρίτης στην παλιά νομαρχία.

Το ψηφοδέλτιό του, όπως είπε, απαρτίζεται από ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για τη δημοκρατική λειτουργία του δήμου και την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων του κερκυραϊκού λαού. Διευκρίνισε ότι οι θέσεις του συνδυασμού είναι ρεαλιστικές, εφικτές και υλοποιήσιμες ,επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα αποτελεί μια αξιόπιστη, εναλλακτική πρόταση για τη διοίκηση του Δήμου, απέναντι κυρίως στις δυο δεξιές παρατάξεις που διεκδικούν τη δημοτική αρχή στις επερχόμενες εκλογές.

10 προγραμματικές στοχεύσεις

Αναφερόμενος στις 10 προγραμματικές στοχεύσεις που έχει ο συνδυασμός του για τη διοίκηση του δήμου, τις κωδικοποίησε ως εξής:

1. Αποκατάσταση της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης και δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων του, δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Δημοτικών Τοπικών Κοινοτήτων

2. Προάσπιση του δημοσίου χρήματος από αυθαίρετες, αδιαφανείς και αναξιοκρατικές χρήσεις και αναθέσεις

3. Εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού μηχανισμού (π.χ. πλήρωση  των δημοτικών υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται με προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ, για τους εν ενεργεία υπαλλήλους εκπόνηση σεμιναρίων ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στον εκσυγχρονισμό της δημοτικής μηχανής)

4. Ύδρευση αποχέτευση: Κρατική χρηματοδότηση και δημόσια διαχείριση. Προτείνεται η λύση των φραγμάτων για την ολοκλήρωση του έργου Ύδρευσης Κέρκυρας

5. Απορρίμματα: Οικολογική διαχείριση στην κατεύθυνση της πράσινης οικονομίας. Προοπτική δημιουργίας ενός zerowaste νησιού.

6. Κυκλοφοριακό - Χωροταξικό (δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης και χώρων στάθμευσης πλησίον και εντός της πόλης, αποσυμφόρηση κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης για την διευκόλυνση της επισκεψιμότητας)

7. Επανάκτηση και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου. Παραλίες και παραλιακό μέτωπο ανοιχτά για όλους.

8. Προστασία του περιβάλλοντος, της θαλάσσιας ζωής και των ακτών του νησιού

9. Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Αναγεννητική γεωργική καλλιέργεια και ποιοτική γεωργική παραγωγή. Όχι στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού

10. Προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς


Όπως είπε, οι επιμέρους λύσεις για τη διευθέτηση των συγκεκριμένων στοχεύσεων και την υλοποίηση των στόχων θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Άλλοι 85+10 υποψήφιοι

Στην παραπληροφόρηση που υπάρχει για την νόμιμη κατάρτιση του συνδυασμού , τόνισε ότι στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κατέρχονται με το συνδυασμό του, επιπλέον 85 υποψήφιοι στις δημοτικές κοινότητες που θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και 10 υποψήφιοι στα μονομελή τοπικά συμβούλια.

«Έχουμε έναν συνδυασμό αξιόπιστο που αποτελείται από ενεργούς πολίτες, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι να προσφέρουν για το καλό της Κέρκυρας , των συνδημοτών και των επισκεπτών στο νησί μας. Θεωρούμε ότι ο κερκυραϊκός λαός θα εκτιμήσει την προσφορά μας και θα μας δώσει τη δυνατότητα στις 8 Οκτωβρίου να μπορέσουμε να μπούμε στο β’ γύρο και να διεκδικήσουμε στις 15/10 τη δημοτική αρχή», κατέληξε ο ίδιος.

 


 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.