Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανεξόφλητες οι σχολικές μεταφορές του 2023 στην Κέρκυρα

Σχολικές μεταφορές
30 Αυγούστου 2023 / 10:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ζορμπάς: «Διαδικαστική η καθυστέρηση, μέσα σε μια εβδομάδα οι λεωφορειούχοι θα έχουν πληρωθεί»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απλήρωτοι για το μεταφορικό έργο του 2023 παραμένουν οι λεωφορειούχοι  με σύμβαση έργου για την εκτέλεση των σχολικών μεταφορών μαθητών Α΄βαθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας.

Από τις 9 - 1-2023 που ανέλαβαν, έχουν πληρώσει καύσιμα, ασφάλεια λεωφορείων, ασφαλιστικές εισφορές, αμοιβή και εργοδοτικές εισφορές των οδηγών και των συνοδών κατά περίπτωση, ΦΠΑ για τα τιμολόγια που έχουν εκδώσει, ΚΤΕΟ, σέρβις και ότι άλλα έξοδα χρειάζονται για την εύρυθμη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία τους, με ίδια χρηματοδότηση.

Οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων προειδοποιούν ότι εάν δεν εξοφληθούν για το παραπάνω διάστημα, δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει στις 11-9-2023.

Ζητούν 

Απαιτούμενες ενέργειες για να να μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια είναι οι εξής:
1) Άμεση εξόφληση των έως τώρα τιμολογημένων δρομολογίων από 9-1-2023 έως 30-6-2023
2) Υπογραφή σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των αναδόχων για τα παραπάνω δρομολόγια αφού δεν υπογράφηκε ποτέ
3) Εξασφάλιση της συχνότητας των πληρωμών εντός εύλογου χρόνου για κάθε σχολική χρονιά όπως γίνεται σε άλλα μέρη της χώρας ανά 3-4 μήνες.

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή

Οι σχολικές μεταφορές κινδυνεύουν να αποτελέσουν ξανά μεγάλες δυσχέρειες στις οικογένειες των μαθητών και το ζήτημα θα είναι αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πέτρου Αγγελόπουλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά. Την ανησυχία της εκφράζει και η Ένωση Γονέων Κέρκυρας, καθώς η σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών. 

Διαδικαστικό ζήτημα

Σε ερώτηση της "Ε" πάντως ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς απαντά ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε μια καθυστέρηση γραφειοκρατικού τύπου από την Οικονομική Επιτροπή. «Μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφεί το ένταλμα και μέσα σε τρεις ή τέσσερις μέρες, οι ανάδοχοι θα πληρωθούν κανονικά.  

Ταυτόχρονα ανεβαίνει άμεσα η πρόσκληση ενδιαφέροντος με απευθείας διαπραγμάτευση για το νέο σχολικό έτος, μέχρι να γίνει η προκήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού» προσθέτει ο κ. Ζορμπάς. 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.