Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Ζακύνθου παραχώρησε δωμάτια στο παλιό οικοτροφείο για τη δωρεάν στέγαση των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ
30 Αυγούστου 2023 / 09:04
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ικανός αριθμός δωματίων για τους φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος διατέθηκε από τους ντόπιους μέσω της πλατφόρμας e-ενοικιάζεται του Ι.Π

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Το καλό παράδειγμα δίνει ο Δήμος Ζακύνθου προχωρώντας σε μια κίνηση ιδιαίτερη σημαντική για την αντιμετώπιση του οξυμένου στεγαστικού ζητήματος που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να παραχωρήσει δωμάτια στο παλιό οικοτροφείο για τη δωρεάν στέγαση φοιτητών και φοιτητριών. Πρόκειται για την πρώτη δημοτική αρχή στο Ιόνιο που ανέλαβε πρωτοβουλία για την ανακούφιση του μείζονος αυτού ζητήματος, το οποίο έχει αναδειχθεί εμφατικά από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως ένας εκ των βασικών παραγόντων καθυστέρησης ή και εγκατάλειψης των σπουδών και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

"Απώτερος στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν και είναι η αύξηση της προσφοράς, εντός ενός πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της μέσης οικογένειας και που ταυτόχρονα μπορεί να βοηθήσει οικονομικά αδύνατους και κοινωνικά ευάλωτους φοιτητές και φοιτήτριες να πραγματοποιήσουν το όνειρο των σπουδών τους σε ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο", αναφέρει ο Πρύτανης Ανδρέας Φλώρος, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Ζακυνθίων.

Εντός μάλιστα των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, ούτως ώστε η επιλογή των δικαιούχων δωρεάν στέγασης να πραγματοποιηθεί εγκαίρως, πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου, βάσει του ισχύοντος ιδρυματικού κανονισμού στέγασης.

"Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή της Ζακύνθου για αυτή την πρωτοβουλία - αποτέλεσμα γόνιμου διαλόγου και πολυήμερων τεχνικών συζητήσεων - η οποία στηρίζει εμπράκτως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συμμετέχοντας στην αναπτυξιακή του ακαδημαϊκή πορεία", επισημαίνει ο κ. Φλώρος 

 

Στηρίζουν και οι ντόπιοι 

 

Ιδιαίτερη θετική είναι όμως και η ανταπόκριση των ντόπιων, οι οποίοι συνειδητοποιώντας την έκταση και την βαρύτητα του προβλήματος της εύρεσης φοιτητικής στέγης, έχουν προβεί τις τελευταίες ημέρες στη διάθεση ικανού αριθμού δωματίων μέσω της πλατφόρμας e-ενοικιάζεται (https://sites.ionio.gr/e-rent/) την οποία μπορούν να συμβουλεύονται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες κατά την αναζήτησή τους.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος θα δεχθεί για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 133 πρωτοετείς, καλύπτοντας 100% τις διαθέσιμες θέσεις του.

 

ΦΩΤΟ/ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.