Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με δανεικούς γιατρούς καλύπτονται τα κενά στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
29 Αυγούστου 2023 / 15:30
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Κρούσεις σε ιδιώτες γιατρούς της Κέρκυρας εν αναμονή των αποτελεσμάτων προκηρύξεων σε κρίσιμες ειδικότητες για τη στελέχωση του νοσοκομείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την ελπίδα ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον στις σχετικές προκηρύξεις για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν, βρίσκεται το νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ στο μεταξύ οι «τρύπες» εξακολουθούν και καλύπτονται από γιατρούς που έρχονται από περιοχές της Ηπείρου.

Στο μικροσκόπιο της διήμερης υπηρεσιακής επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κέρκυρα από χθες  ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, βρίσκεται το ζήτημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου από ιατρικό προσωπικό.  Ειδικότητες όπως της Νεφρολογίας και της Καρδιολογίας καλύπτονται από γιατρούς άλλων περιοχών εκτός Κέρκυρας, προκειμένου να βγουν τα προγράμματα των εφημεριών.

Προς ώρας δεν φαίνεται να υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από ιδιώτες γιατρούς του νησιού,  με αποτέλεσμα η λύση των μετακινήσεων από άλλες περιοχές, να αποτελεί μονόδρομο.

«Έχουμε προβεί σε αναγκαίες μετακινήσεις γιατρών από άλλες περιοχές,  διότι δεν έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε κάποιους γιατρούς που θέλουν να βοηθήσουν από εδώ από την Κέρκυρα, προκειμένου τα προγράμματα των κλινικών αυτών να είναι περισσότερο εμπεριστατωμένα. Οι γιατροί που μετακινούνται έρχονται ανάλογα με τα κενά που υπάρχουν για την κάλυψη του εφημεριακού προγράμματος που καταρτίζεται από το νοσοκομείο», τόνισε στην «Ε» ο κ. Καρβέλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως διευκρίνισε έχουν γίνει ήδη σχετικές επαφές με ιδιώτες γιατρούς της Κέρκυρας προς ενίσχυση του νοσοκομείου, αλλά η προσφορά δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό.

«Στην προσπάθεια αυτή που καταβάλουμε για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών που επισκέπτονται το νοσοκομείο της Κέρκυρας, αναζητούμε και τη βοήθεια των ελευθέρων επαγγελματιών γιατρών, με τους οποίους έχουμε έρθει σε επαφή για ειδικότητες που έχουμε ανάγκη στο νοσοκομείο. Υπάρχει από την πλευρά κάποιων γιατρών η βοήθεια που χρειαζόμαστε, θα ήθελα όμως να γίνει ακόμη περισσότερη αυτή η προσφορά από αυτές τις ειδικότητες.

Είναι κάτι που θα το συζητήσω και με την διοικήτρια του νοσοκομείου. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν που να θέλει να βοηθήσει το νοσοκομείο της Κέρκυρας  και να μην μπορεί να εργαστεί σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο είτε με την μορφή μιας μόνιμης μορφής εργασίας είτε με μια μορφή σχέσης παροχής υπηρεσιών», ανέφερε ο κ. Καρβέλης σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους.

Σε εξέλιξη

Όπως τόνισε οι προκηρύξεις που αφορούν σε κρίσιμες ειδικότητες για την απαιτούμενη στελέχωση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας είναι σε εξέλιξη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ειδικότητες της Παθολογίας, της Νεφρολογίας, της Ακτινολογίας, ιατρών ειδικότητας του ΤΕΠ και Ψυχιατρικής.  «Ευελπιστώ ότι όλες αυτές οι θέσεις οι οποίες είναι σε εξέλιξη στα Συμβούλια Κρίσης θα αποτελέσουν επιστημονικό ενδιαφέρον  για γιατρούς, προκειμένου να έρθουν εδώ στην Κέρκυρα και να εργαστούν. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν  προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή στελέχωση», επισήμανε ο ίδιος.

Στα Κέντρα Υγείας

Σε ό,τι αφορά τα Κέντρα Υγείας, τόνισε ότι η στελέχωσή τους είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο και παρέχεται η απαιτούμενη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που χρειάζεται τόσο στην πόλη της Κέρκυρας όσο και στα περιφεειακά Κέντρα Υγείας, στον Αγρό, στον Άγ. Μάρκο και στη Λευκίμμη.

 


 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.