Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες γεωτρήσεις στις Λούτσες - 2000 κυβικά ημερησίως με νερό αρίστης ποιότητας

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
28 Αυγούστου 2023 / 14:36

Αγιασμός των εγκαταστάσεων στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Η 27η  Αυγούστου 2023 σηματοδότησε για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και για τους δημότες του την απαρχή της νέας εποχής στην  υδροδότηση του Δήμου. Η εκκίνηση, από τις δύο νέες γεωτρήσεις στις Λούτσες, οι οποίες τροφοδοτούν το δίκτυο πρόσθετα με ποσότητα νερού 2000 κυβικών  την ημέρα.

Κι επειδή από Θεού «άρξασθε», πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός το απόγευμα της Κυριακής από τον ιερέα κ.Ιωάννη Σαλβάνο στις εγκαταστάσεις των γεωτρήσεων, παρουσία των κ.κ:  Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη,  προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτου,  αντιδημάρχων Κουτσούρη Χαρίτωνα, Μουζακίτη Νικόλαου, Κόκκαλη Σπυριδούλας, Μαυρωνά Θεόδωρου , προέδρων κοινοτήτων νέων και παλαιών και δη: Περίθειας κ. Κάσσαρη Πολύμερου,  Λαυκίου Νικόλαου Μπάνου, Λουτσών Βλάχου Θωμά, Νησακίου Μιχαλόπουλου Νικόλαου, Αφιώνα Αγγελικής Λευθεριώτη Κασσιώπης Καρακωνσταντάκη Ιωάννας, Μπάρδη Σπυρίδωνα πρώην προέδρου κοινότητας Αφιώνα , προέδρων-εκπροσώπων  συλλόγων, εργαζομένων στο τμήμα ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ Βορρά , του συνεργάτη σε θέματα ύδρευσης Βασίλη Σαλβάνου  και αρκετών δημοτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως  η μία γεώτρηση από τις δύο- στα Μαγάρικα Λουτσών-, ξεκίνησε να λειτουργεί δύο μέρες πριν τη μεγάλη φωτιά στον Παντοκράτορα, γεγονός που αποδείχθηκε σωτήριο αφού τις ημέρες της πυρκαγιάς τροφοδότησε με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα, και δεν διακόπηκε  καθόλου το νερό στις Λούτσες όταν οι φλόγες μπήκαν στο χωριό, παρά την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος (λειτουργούσε με γεννήτρια).

Η  ποσότητα του νερού που δίνουν από 300 μέτρα βάθος οι νέες γεωτρήσεις  είναι άριστης ποιότητας και ικανής ποσότητας πάνω από 2000 κυβικά νερό την ημέρα που προστίθενται στο δίκτυο. Τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν από τις συνολικές παρεμβάσεις-βελτιωτικά έργα  που πραγματοποιεί ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, πάνω από 5.000 κυβικά, γεγονός που θα εξαλείψει τα προβλήματα υδροδότησης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτσών   διοργάνωσε-προκάλεσε με τη στήριξη της δημοτικής αρχής Βόρειας Κέρκυρας   ένα ευγενικό κάλεσμα με διττό στόχο. Αφενός να ευχαριστήσει  όλους όσους βοήθησαν να σβήσουν οι πυρκαγιές αφετέρου όσους στάθηκαν αλληλέγγυα με όποιο τρόπο δίπλα τους. Όσοι ανταποκρίθηκαν πέρασαν στην πλατεία του χωριού μια υπέροχη βραδιά με μελωδίες και  δωρεάν κέρασμα.