Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είναι ώρα να συμφωνήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο

Χρυσόστομος Μπούκας
28 Αυγούστου 2023 / 14:24

Γράφει ο Χρυσόστομος Μπούκας

Αυτό που γίνεται στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απολύτως ανόητο και κοινωνικά επιζήμιο.

Τα πολιτικά κόμματα, επιλέγουν τους ικανούς τους για τις εκλογές στον Β' βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να «καταγράψουν τις πολιτικές τους δυνάμεις» γιατί θεωρούν ότι οι εκλογές στις Περιφέρειες της πατρίδας μας, έχουν «πολιτικό χρώμα», είναι ένα πρόβλημα που αντιστρατεύεται την λογική της αποκέντρωσης σε όλα τα επίπεδα.

Τι κάνουν δηλαδή; Δημοσκόπηση μέσω των εκλογών, αδιαφορώντας για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών; Δεν είναι μόνο απολίτικο, είναι μια ανοησία που ασφαλώς παράγει δεξιόστροφες πολιτικές, έως και κάθε είδους ακραία μορφώματα που εκ των υστέρων απορούμε -δήθεν- όλοι μας πού κρύβονταν όλοι αυτοί. Τα μορφώματα αυτά τα γεννούν οι μυωπικές συμπεριφορές των κομμάτων.

Ιδιαίτερα στις εκλογές του Α' βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εφόσον δεν ισχύει η απλή αναλογική, που ειρήσθω εν παρόδω η κυβέρνηση της Ν.Δ. τη γελοιοποίησε με διάφορους αντισυνταγματικούς Νόμους για δήθεν κυβερνησιμότητα των Δήμων, ιδιαίτερα στο Δήμο Κερκυραίων, «κινδυνεύουμε» στον δεύτερο, επαναληπτικό γύρο, επειδή κανένας συνδυασμός δεν προβλέπεται να εξασφαλίσει το απαιτούμενο 43% , να ανταγωνιστούν δύο ψηφοδέλτια της συντηρητικής παράταξης, ένα της κ. Υδραίου και ένα του κ. Πουλημένου!

Παρότι, η λεγόμενη προοδευτική πολιτική παράταξη στο σύνολό της διαθέτει άνετη πλειοψηφία στην κοινωνία, που θα μπορούσε να κατακτήσει το Δήμο από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, ο πολυκερματισμός και η φτωχή πολιτική ενόραση των κομμάτων, κατατάσσει ουραγούς τα ψηφοδέλτιά τους.

Είναι ώρα, να συμφωνήσουν όλες, οι λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις, να συντάξουν άμεσα και να συμφωνήσουν σε πολιτικό πρόγραμμα, που θεωρώ ότι είναι εύκολο και προκύπτει από τις χρόνιες ανάγκες και υστερήσεις των δημοτικών αρχών της συντηρητικής παράταξης, και να κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές συνασπισμένοι με ένα κοινό προοδευτικό ψηφοδέλτιο.

Προφανώς δεν υπάρχει καμία σκέψη ότι μια κοινή κάθοδος όλων των προοδευτικών δυνάμεων, είναι απολύτως ικανή και θέτει υψηλές προσδοκίες για κατάκτηση της δημοτικής εξουσίας.

Η Δημοτική Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ με επικεφαλής έναν καταξιωμένο πολιτικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χρύσανθο Σαρλή, υποστηρίζει ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΗ.

Έχει την ικανότητα πολιτικής σκέψης και ενόρασης, γνωρίζει άριστα τα προβλήματα, θεωρείται απολύτως ικανός και κατάλληλος για την δρομολόγηση και επίτευξη των ιεραρχημένων στόχων.

Η θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εγγυάται την επιτυχία στις εκλογές και των στόχων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Όσοι έχουν αντιρρήσεις, και είναι ελάχιστοι αυτοί, να δημοσιοποιήσουν ΤΩΡΑ τους λόγους τους. 

Διαφορετικά, κατακερματισμένα ποσοστά 10, 12 και 15% δίνουν την απόλυτη ευκαιρία με τον εξωστρακισμό τους από την διεκδίκηση του Δήμου, αυτό να γίνει από τις δύο συντηρητικές παρατάξεις.

Η πολιτική ευθύνη των κομμάτων είναι τεράστια. Μην αρχίσουν σε επόμενες εκλογές να κάνουν συνέδρια και πολιτικά συμβούλια για να εξηγήσουν την κατρακύλα τους.

Τους το εξηγούμε τώρα και έγκαιρα.

Μπούκας Χρυσόστομος