Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔΕΥΑΚ &%#@*&! Τελικά μια ώρα μετά το ευχέλαιο, ήλθε το νερό!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
25 Αυγούστου 2023 / 11:32
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Κανείς από τη ΔΕΥΑΚ δεν φιλοτιμήθηκε τουλάχιστον να ενημερώσει και βεβαίως να αναλάβει την αστική ευθύνη. Κανείς!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι το τρίτο 24ωρο, που ένα μεγάλο οικοδομικό τετράγωνο στην καρδιά της πόλης δεν έχει νερό, μέσα στον Αύγουστο. Ο γρίφος απαντάται σιωπηρά με την παρουσία συνεργείου που σκάβει πότε εδώ και πότε εκεί, χωρίς να του παίρνεις λέξη.

-Τι ψάχνετε ωρέ παιδιά; Και παρεπιμπτόντως, γιατί δεν έχουμε νερό;

-Κάπου υπάρχει, κάποια διαρροή, είναι η απάντηση!

Για τρίτο 24ωρο, μαγαζιά και Γραφεία, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, τουαλέτες Γραφείων με εργαζόμενους στο κέντρο της πόλης δεν έχουν νερό. Κανείς από τη ΔΕΥΑΚ δεν φιλοτιμήθηκε τουλάχιστον να ενημερώσει και βεβαίως να αναλάβει την αστική ευθύνη. Κανείς!

Το απόγευμα της Πέμπτης δέησε κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο. Να αποκριθεί ότι το συνεργείο έφυγε (σ.σ.;;;) και βρίσκεται στο Κοντόκαλι και ό, τι ίσως ο εργολάβος ξέχασε στη θέση off τη βάνα της υδροδότησης! Θα του τηλεφωνούσε, είπε, αργότερα!!!

Την επομένη, σήμερα Παρασκευή, ίσως και να μην τον βρήκε στο τηλέφωνο. Η βάνα έκλεισε ολοσχερώς, κόβοντας και τις σταγόνες του νερού που έφθαναν αποκλειστικά στα ισόγεια καταστήματα, επιτρέποντάς τους οριακά να δουλέψουν (λάντζες, καφέδες, τουαλέτες). Σήμερα Παρασκευή η ΔΕΥΑΚ κήρυξε το κέντρο της πόλης σε μέρα αργίας, τιμώντας έτσι την ανοργανωσιά και την θρασύτητα.

Έπρεπε να υπάρξει και μια τέτοια αργία. Τη γιορτάζουν όλες οι έξυπνες πόλεις του Πλανήτη, τρομάρα μας!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.