Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμάχη εστίασης και διασκέδασης λόγω αυτοφώρων για το ωράριο μουσικής

Ένωση Εστίασης
24 Αυγούστου 2023 / 09:06
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ευθύνες σε 3-4 επαγγελματίες ρίχνει η Ένωση Εστίασης - Τι απαντά το Σωματείο Διασκέδασης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βαθαίνει το ρήγμα στους επαγγελματίες εστίασης του νησιού με αντικείμενο της διαμάχης να εξακολουθεί να είναι το ωράριο μουσικής. Τη φετινή σεζόν τα αυτόφωρα αυξήθηκαν σημαντικά κυρίως λόγω παραβίασης του ωραρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική Ένωση Εστίασης Κέρκυρας διασπάστηκε εδώ και ένα χρόνο περίπου, με ένα μέρος της να δημιουργεί ανεξάρτητο Σωματείο Διασκέδασης Εστίασης Παλιάς Πόλης. 

Με αφορμή τις συλλήψεις καταστηματαρχών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Βασίλης Βασιλάκης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο Start, επέρριψε ευθύνες στους επαγγελματίες διασκέδασης που δεν τηρούν την νομιμότητα με αποτέλεσμα να γίνονται  αυστηροί έλεγχοι στο σύνολο των επαγγελματιών, ακόμα και σε όσα καταστήματα η μουσική δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως τα εστιατόρια. 

Ο Βασίλης Βασιλάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρακτική 3 - 4 καταστηματαρχών και επεσήμανε ότι ο αγώνας που έδωσαν από κοινού για παράταση του ωραρίου από 11 σε 12.30 συνοδευόταν με την υπόσχεση ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα. «Δεν τήρησαν την υπόσχεση που δώσαμε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία ανοχή».

«Δεν μας αδικούν οι άλλοι, εμείς το παραξηλώσαμε» τόνισε ο πρόεδρος της Εστίασης χαρακτηριστικά, «με αποτέλεσμα να ακυρωθεί τελικά η απόφαση με προσφυγή που έγινε στην Επιτροπή του άρθρου 152».

«Εξεταστήκαμε και βγήκαμε αφερέγγυοι» είπε ο Βασίλης Βασιλάκης και πρόσθεσε ότι με το ΔΣ του Σωματείου της διασκέδασης, «δεν μιλούν την ίδια γλώσσα».  

Σωματείο Διασκέδασης «Να ανακαλέσει»

Εμπρηστικές και ψεύτικες χαρακτήρισε τις δηλώσεις Βασιλάκη το ΔΣ του Σωματείου Διασκέδασης: «Για τις δηλώσεις του κ. Βασίλειου Βασιλάκη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, Προέδρου Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων, σχετικά με τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, νιώθουμε μεγάλη έκπληξη, απορία αλλά και πίκρα.

Εμείς ως σύλλογος στηρίξαμε από την αρχή την κοινή μας πορεία, την οποία θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε και στο μέλλον μαζί με όλα τα αιτήματα των συναδέλφων χωρίς διακρίσεις, χωρίς διασπαστικές προθέσεις, αλλά πολλαπλασιαστικά με ήπιο και πολιτισμένο τρόπο.
 
Ο διαχωρισμός του κυρίου Βασιλάκη σε «αυτοί» και «εμείς» δεν ανήκει στο δικό μας λεξιλόγιο, ενώ δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί ο κ.Βασιλάκης αναφέρει όλες αυτές τις λανθασμένες και ψευδείς  πληροφορίες στις δηλώσεις του. 

Πως δήθεν  δεν τηρήθηκαν από 3-4 μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας που εδρεύουν στο "τρίγωνο της κόλασης" όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης  οι υποσχέσεις που δόθηκαν προς τους επαγγελματίες της πόλης.
 
Ο κύριος Βασιλάκης αν ήθελε να εκπροσωπήσει δίκαια και ενωτικά τους συναδέλφους που εκπροσωπεί και όχι τις δίκες του προσωπικές σκοπιμότητες, όφειλε τουλάχιστον να έχει ενημερωθεί πιο σωστά πριν προβεί σε αυτές τις εμπρηστικές και ψεύτικες δηλώσεις.

Να έχει ενημερωθεί επίσημα πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει, για τις  παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί, ποιοι και πότε έχουν παραβιάσει το ωράριο που αναφέρει, ώστε να έχει την πλήρη εικόνα.
 
Να ενημερώσουμε λοιπόν τον κύριο Βασιλάκη ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας που διενεργεί τους καθημερινούς αλλεπάλληλους ελέγχους, ότι επι της Ευγενίου Βουλγάρεως στο δρόμο που εδρεύουν οι 3-4 συνάδελφοι του στους οποίους αναφέρεται και κατηγορεί, πως κατά τη διάρκεια όλου του φετινού καλοκαιριού ΔΕΝ έχει διαπιστωθεί ΚΑΜΙΑ παράβαση υπέρβασης ωραρίου η ηχορύπανσης και επομένως ΚΑΝΕΝΑ από τα αυτόφωρα στα οποία αναφέρεται ψευδώς στις δηλώσεις του δεν έχει βεβαιωθεί.
 
Άρα θα ήταν καλό να μας ενημερώσει επώνυμα σε ποιους ακριβώς αναφέρεται και να δει ποιους συναδέλφους του πραγματικά εκθέτει αυτή τη στιγμή με αυτές τις δηλώσεις του.

Όπως επίσης, ο κύριος Βασιλάκης γνωρίζει πολύ καλά για ποιο λόγο κατέπεσε η απόφαση παράτασης του ωραρίου η οποία πάρθηκε με ισχυρή πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και καλό θα είναι να μη δημιουργεί περαιτέρω ψευδείς εντυπώσεις και για αυτό το λόγο.

Αυτά που ακούσαμε στις δηλώσεις του κυρίου Βασιλάκη θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι προσωπικές απόψεις του.
 
Όπως και το ότι οφείλει να κάνει σωστά πλέον την έρευνα του και να παραδεχτεί δημόσια το σφάλμα του και να ανακαλέσει. 

Και πάλι εμείς βρισκόμαστε εδώ για συνεργασία και στήριξη προς τους επιχειρηματίες και τους κάτοικους της παλαιάς πόλης, με καλή πρόθεση και όχι κακοπιστία.
 
Όλοι μαζί ελπίζουμε να μπορέσουμε να βρούμε μια ολοκληρωμένη και πολιτισμένη λύση» καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.