Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζει να καίει για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη
20 Αυγούστου 2023 / 17:49
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχου για δεύτερη μέρα η φωτιά στον Έβρο. Η Πυροσβεστική, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθούν να οριοθετήσουν τα πύρινα μέτωπα.

Με το πρώτο φως της μέρας επιχείρησαν από αέρος 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της μέρας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κέντρο Επιχειρήσεων, θα επιχειρήσουν 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. 

Από επίγειες δυνάμεις συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Περιφέρειας, των δήμων και πολλοί εθελοντές.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Μηνύματα από το 112 έχουν σταλεί σε οικισμούς του νομού (Άβαντας, Αμφιτρίτη, Μαΐστρος) καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη.

Νωρίτερα, οι οικισμοί Μοναστηράκι και Δορίσκος εκκενώθηκαν, οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν προς Φέρες.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας δήλωσε: «Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος- επίγειες και εναέριες-, εθελοντές, ο Στρατός, η Αστυνομία και  η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουν πολύ μεγάλη μάχη στη φωτιά της Αλεξανδρούπολης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

ΦΩΤΟ: evros-news.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.