Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Μνημόσυνο για τον υποσμηναγό Αθ. Μπεσλεμέ

Μνημόσυνο
14 Αυγούστου 2023 / 10:33
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Έχασε τη ζωή του όταν κατέπεσε το pzl του οποίου ήταν κυβερνήτης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη θυσία εν ώρα καθήκοντος, του υποσμηναγού Αθ. Μπεσλεμέ τίμησαν σήμερα ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας και η ηγεσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των ενόπλων δυνάμεων, με μνημόσυνο για την συμπλήρωση 23 χρόνων από τον θάνατο του.

Ο υποσμηναγός που υπηρετούσε στην 359 Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, έχασε τη ζώη του σε ηλικία 29 ετών, όταν το αεροσκάφος τύπου pzl του οποίου ήταν κυβερνήτης κατέπεσε στην περιοχή του Τρουμπέτα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Στις 7 Αυγούστου του 2000, στην περιοχή Τρουμπέτα προς Κράτσαλο, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι στην περιοχή, ο Υποσμηναγός Αθανάσιος Μπεσλεμές επιχειρούσε την τελευταία διατεταγμένη του επικίνδυνη ρίψη νερού για να σβήσει την πύρινη λαίλαπα που απειλούσε τα παρακείμενα σπίτια. Δυστυχώς, το PZL που χειριζόταν μπλέχτηκε σε καλώδια της ΔΕΗ, έπεσε και συνετρίβη στο έδαφος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Στο σημείο της συντριβής έχει ανεγερθεί μνημείο.

«Η Κέρκυρα έχει χαραγμένη στη μνήμη της τον Λαμιώτη ήρωα που τα έβαλε με τον πύρινο εχθρό. Τον θυμάται και θα τον τιμά πάντα. Το μνημείο του στο σημείο που έλαβαν τέλος οι ριψοκίνδυνες και σωτήριες πτήσεις του, θα στέκει αγέρωχο για να μας θυμίζει ετούτη τη θυσία του. Κι όχι μόνον εκείνου. Πρόσφατα θρηνήσαμε άλλους δύο ήρωες το  Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο. Το τίμημα της αυτοθυσίας είναι πολύ μεγάλο και κάποιες φορές πληρώνεται με τη ζωή των πιλότων μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης.

Την επέτειο της θυσίας  τίμησαν οι: Δήμαρχοι, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και  Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Δημήτρης Μεταλληνός  ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Νικόλαος Κολοβός, η Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Σπυριδούλα Κόκκαλη, ο Διοικητής του κλιμακίου Κέρκυρας της 359ης Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) σμήναρχος Βασίλειος Θεοδωράκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας Πύραρχος Νεκτάριος Θεοδωράκος και ο Αναπληρωτής προϊστάμενος Πυροσβεστικού κλιμακίου Θιναλίων Ευστάθιος Καρδακάρης.

Πηγή φωτο: ΕΡΤ

 

 

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.