Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Aquagenesis: Θεραπευτική υδρογυμναστική & ευεξία μέσα & κάτω από το νερό!

#aquagenesis
11 Αυγούστου 2023 / 13:46
ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Θεραπευτική υδρογυμναστική και εκγύμναση μέσα και κάτω από το νερό με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους άσκησης, με απώτερο σκοπό έναν συνδυασμό ευεξίας, χαλάρωσης και υγείας

Το νερό είναι το ιδανικό περιβάλλον για κάθε άνθρωπο… ένας σύνδεσμος σώματος & ψυχής.. Δίνει την δυνατότητα στην έγκυο γυναίκα να κινηθεί άνετα και με ασφάλεια μέσα σε αυτό κάνοντας κινήσεις και ασκήσεις που θα ήταν ακατόρθωτο να γίνουν εκτός αυτού. Λόγω της υδροστατικής πίεσης και της αντίστασης του νερού η μέλλουσα μητέρα δουλεύει όλο της το σώμα νιώθοντας ανάλαφρα και άνετα.

Θεραπευτική υδρογυμναστική και εκγύμνασης μέσα και κάτω από το νερό με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους άσκησης, με απώτερο σκοπό έναν συνδυασμό ευεξίας, χαλάρωσης και υγείας. Σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα και ασκησιολόγο Σοφία Μιχαλοπούλου το νερό αποτελεί σύνδεσμο σώματος και ψυχής… συνδέοντας θεραπευτικά το «τώρα»με το «πάντα» την ύλη με το άυλο… γιατί το νερό θυμάται, αισθάνεται…

Ασκήσεις σωστής αναπνοής, ενδυνάμωσης, χαλάρωσης, διατάσεις, ασκήσεις εμπέδωσης αλλά και αλλαγής στάσης του εμβρύου, ασκήσεις εξοικείωσης για τις εγκύους αποτελούν μέρος της υδροθεραπείας.  Η ασκησιολόγος Σοφία Μιχαλοπούλου έχει δημιουργήσει μια μέθοδο προετοιμασίας εγκυμοσύνης και τοκετού συνδυάζοντας διάφορες ειδικότητες με κύριο σκοπό να υποστηρίξει όλη την εμπειρία γέννησης από την προετοιμασία της σύλληψης όπου θεωρεί και τη σημαντικότερη, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό καθώς και τους πρώτους μήνες του μωρού στο νέο του σωματάκι, με τον πιο φυσικό, ασφαλή και ευσυνείδητο τρόπο για ένα γλυκό καλωσόρισμα στην ζωή.

Η ειδίκευση της Σοφίας περιλαμβάνει τρία διαφορετικά πεδία: προ και περι γεννητική θεραπεία στo νερό (Integrative Aquatic Therapy) που βασίζεται κύριος στην σωματική ψυχολογία. Βοηθός μητρότητας (Pregnancy and Birth Water Doula) και θεραπευτικό μπάνιο στο νερό (Newborn and Baby Swimming). Η ένταξη τους σε ένα ενιαίο μεθοδολογικό πλαίσιο από την ίδια της επιτρέπει να είναι παρούσα σε όλα τις φάσεις της εγκυμοσύνης και να υποστηρίζει μητέρα και σύντροφο αλλά κυρίως να τους μεταφέρει την οπτική του μωρού για πιο ενσυνείδητες επιλογές ως μελλοντικοί γονείς.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία της Aquagenesis το γεννητικό ταξίδι είναι μια συνεχόμενη εμπειρία από την οπτική του μωρού η οποία θα επηρεάσει όλη την μετέπειτα πορεία της ζωής του ως ενήλικας. Πολλά θέματα συμπεριφοράς, σύνδεσης, κίνησης και ψυχολογίας πηγάζουν από την εμπειρία όλον μας τους πρώτους εννέα μήνες κύησης περιβαλλόμενοι από το αμνιακό υγρό της μήτρας σε θερμοκρασία σώματος. Όλοι έχουμε γεννηθεί, η εμπειρία της γέννας επηρεάζει όλους μας στο εδώ και τώρα μας σε οποιαδήποτε ηλικία. Πρόκειται για μία ευχάριστη και αποτελεσματική μέθοδο άσκησης κατά την περίοδο και την προετοιμασία της εγκυμοσύνης που περιλαμβάνει αρχές και ασκήσεις  και ένα ευρύτερο ασκησιολόγιο προσαρμοσμένο ειδικά στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του καθενός.

Ως βοηθός μητρότητας μπορεί να σας στηρίξει από την πρώτη κιόλας σκέψη ότι θα θέλατε παιδί ή έστω να σας βοηθήσει να σιγουρευτείτε ότι αυτό θέλετε και από την αρχή μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης αλλά και του τοκετού με έναν πλήρη εξατομικευμένο τρόπο προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας. Οι συνεδρίες μπορούν να πάρουν στο σπίτι σας καθώς και διαδικτυακά αλλά και με τον μοναδικό τρόπος της ‘Σοφίας του νερού’, σε θερμαινόμενο νερό, ατομικά, με τον σύντροφό σας ή και εν τέλη με το μωρό σας.

Συγκεκριμένα οι συνεδρίες που πραγματοποιούνται εντός ζεστού νερού προσφέρουν:

Βαθιά εμπειρία επανασύνδεσης με τον αυθεντικό εαυτό

Βαθιά αίσθηση χαλάρωσης και αποφόρτισης του φόβου και του στρες

Καλύτερη επαφή με το σώμα σας και τις ανάγκες σας

Επαναφορά της αναπνοής και άλλων λειτουργιών του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα

Η συνεδρίες της Σοφίας με μωρά και βρέφη μπορούν να πάρουν μέρος στο σπίτι σας ή στον προσωπικό της χώρο. Γνωρίζοντας τα στάδια ανάπτυξης, τις ανάγκες σύνδεσης και ασφάλειας καθώς και τις πιο ευαίσθητες ενεργειακές αλληλεπίδρασης του μωρού σας, μπορεί να σας καθοδηγήσει ως γονείς να στηρίξετε το μωρό σας με αγάπη και φροντίδα ώστε να γίνει ένας υγιής και ανεξάρτητος άνθρωπος. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα και στην θάλασσα είτε ατομικά είτε σε μικρές ομάδες παιδιών και ενηλίκων προσφέροντας μαθήματα βρεφικής κολύμβησης, δραστηριότητες συναισθηματικής νοημοσύνης και ατομικής ευεξίας για μικρούς και μεγάλους.

Και φυσικά ας μην παραλείψουμε το κολύμπι με ουρά σαν γοργόνες για μικρούς αλλά κυρίως  μεγάλους…

Αquagenesis Corfu

Τηλ. Επικοινωνίας +306983751891
Email: [email protected]

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η Ελεάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στο νησί της Κέρκυρας. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας το 2015 με ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και στην πορεία ολοκλήρωσε την πτυχιακή της εργασία στο ίδιο ίδρυμα με τίτλο «Η επιρροές της ιταλικής κουζίνας στην Επτανησιακή» με βαθμολογία 9/10. Είναι πιστοποιημένη με άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.