Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυο mini bus μπήκαν στο Λιμάνι και στο ΕΑΚΚ για την εξυπηρέτηση του κόσμου

MINI BUS
08 Αυγούστου 2023 / 11:05
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τις 10 και 11 Αυγούστου πρόκειται να ανακοινώσει η Τροχαία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυο mini bus για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου που σταθμεύει στους χώρους προσωρινής στάθμευσης, στο πλαίσιο εφαρμογής των έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων, που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 27 Αυγούστου, δρομολογήθηκαν από το Δήμο Κ. Κέρκυρας από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η χρήση τους είναι δωρεάν με σκοπό την διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών που επιθυμούν να προσεγγίσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ένα 9θέσιο mini bus μεταφέρει τους επισκέπτες από τον χώρο προσωρινής στάθμευσης στην περιοχή του Λιμένα, προς τη Σπηλιά. Η γραμμή αυτή χθες πρώτη ημέρα, εφαρμογής της, ήταν πλήρως λειτουργική, καθώς εκτέλεσε 40 δρομολόγια.

Επιπλέον ένα 20θεσιο mini bus μεταφέρει τον κόσμο από το χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας προς το Πεντοφάναρο. Ωστόσο η χρήση του συγκεκριμένου δρομολογίου χθες ήταν περιορισμένη, καθώς για την ώρα ο χώρος έχει μικρή προσέλευση οχημάτων.

Ενόψει πάντως της προγραμματισμένης εκδήλωσης για τη φετινή Βαρκαρόλα το βράδυ της Πέμπτης στον κόλπο της Γαρίτσας αλλά  και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της επετείου του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Παρασκευή 11 Αυγούστου, τα κυκλοφοριακά μέτρα θα είναι πιο αυστηρά, καθώς τις συγκεκριμένες ώρες των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο σε κάνενα όχημα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τις 10 και 11 Αυγούστου πρόκειται να ανακοινωθούν από την Τροχαία.

ΦΩΤΟ/FB ΧΑΡΗΣ ΓΙΩΤΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.