Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απομακρύνονται τρεις επιχειρήσεις από παραλίες της Πάρου

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΚεΔ
02 Αυγούστου 2023 / 16:48

Στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21 - 24 Ιουλίου και διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις!

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών). Εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για την διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες έδωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στις Υπηρεσίες.

Οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των ελέγχων, που ήδη διεξάγονται και ύστερα από τις καταγγελίες που υπεβλήθησαν για την μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21 - 24 Ιουλίου, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.