Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι θέσεις της αντιπολίτευσης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
01 Αυγούστου 2023 / 21:52
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Κριτική για την προβλεπόμενη διαδικασία που παρακάμφθηκε αλλά και για την αναγκαιότητα σύνδεσης των προτεινόμενων χώρων στάθμευσης με μέσα μεταφοράς προς και από την πόλη για την εξυπηρέτηση του κόσμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ανάκληση της πρότασης του Δήμου Κ. Κέρκυρας και της Τροχαίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα" Γιώργος Καλούδης.

Απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι δεν υπάρχουν πιλοτικές ρυθμίσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά απαιτείται η λήψη κανονιστικής απόφασης για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων. Κατά την ομιλία του χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τη Μ.Υδραίου και τον Διοικητή της Τροχαίας κ. Βλαχόπουλο προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνού, ο οποίος διέκοψε για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση, προκειμένου να κατεβούν οι τόνοι.

Επανερχόμενος ο κ. Καλούδης, στηλίτευσε το γεγονός ότι επί τεσσερα χρόνια δεν έγινε κανένα βημα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις παρακάμψεις και τα περιφερειακά πάρκιγκ. Όπως είπε παρότι έχει ζητηθεί κατ'επανάληψη να συζητηθεί το κυκλοφοριακό ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο αυτό δεν είχε γίνει ποτέ.

Ο κ. Καλούδης ζήτησε η συζήτηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να γίνει από την αρχή βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας (Τοπικό Συμβούλιο, διαβούλευση, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δημοτικό Συμβούλιο).

Φ. Τσιμπούλη

Όπως τόνισε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Κέρκυρα να ζεις" Φ. Τσιμπούλη, δεν ισχύει το έκτακτο και το κατεπείγον μέτρο που επικαλείται η δημοτική αρχή, αφού πρόκειται για μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει η έννοια του πιλοτικού προγράμματος στον ΚΟΚ κι ότι απαιτείται κανονιστική απόφαση βάσει και σχετικών αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν από τα συλλογικά όργανα. Όπως είπε, το θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί πιο νωρίς και να γίνει διαβούλευση και με τους δημιοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Κριτική άσκησε και για το γεγονός της απουσίας σύνδεσης με λεωφορεία για τη μεταφορά του κόσμου από τους χώρους στάθμευσης προς την παλιά πόλη, επισημαίνοντας ότι δεν συμφωνεί με τα μέτρα.

Χρυσόστομος Μπούκας

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Χρυσόστομος Μπούκας τόσο για τις διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν όσο και συνολικά για τον προτεινόμενο σχεδιασμό. Όπως είπε, για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προτείνεται  η διάθεση αστυνομικών της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στις εισόδους της πόλης  και στο κέντρο σε συγκεκριμένες ώρες, όπως και η δωρεάν διάθεση του χώρου στάθμευσης της Κ. Πλατεία με κάρτα εισόδου αποκλειστικά για τους μονίμους κατοίκους της παλιάς πόλης.

"Είμαστε αντίθετοι στα όσα ανακοίνωσε αυθαίρετα η δήμαρχος χωρίς να προβλεφθούν οι διαδικασίες και κυρίως χωρίς υποστηρικτικά μέτρα", ανέφερε ο κ. Μπούκας.

Σπύρος Νεράντζης 

Ατόπημα χαρακτήρισε ο δημοτικός συμβουλος Σπύρος Νεράντζης το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, όπως και το ότι δεν υπήρξε ενημέρωση των παρατάξεων.

Γιάννης Μπορμπότης

Για πολιτική αλαζονεία της Δημάρχου έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Γ. Μπορμπότης κατά την τοποθέτησή του. Όπως είπε, τα μέτρα μπορεί να χρειάζονται αλλά ανακοινώθηκαν με μια πολιτική αλαζονεία, που όπως είπε, διακρίνει την κ. Υδραίου.

Επισήμανε ότι όλο αυτό το ζήτημα έχει διχάσει την κοινωνία, καθώς αντί η Δημοτική Αρχή να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων, διχάζει τον κόσμο μεταξύ του. Μίλησε για απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ενώ στις προτάσεις που κατέθεσε προέταξε μεταξύ άλλων τη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης, την επαναχρησιμοποίηση του χώρου στάθμευσης στη λαϊκή, τη χωροθέτηση θέσεων για τους μονίμους κατοίκους της παλιάς πόλης κ.α.

Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης

Στο διαδικαστικό κομμάτι που δεν τηρήθηκε στάθηκε και ο επικεφαλής της "Εκκίνησης" Κ.  Γρηγοριάδης. Αναφέρθηκε στις θέσεις στάθμευσης που έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια αλλά και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που αναμένεται για την επίλυση του κυκλοφοριακού. Για το δεύτερο πάντως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνός ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μονοθεματκή συνεδρίαση για το θέμα αυτό.

Χρύσα Χαλικιοπούλου

Σε ανάλογο κλίμα με τις τοποθετήσεις που προηγήθηκαν κινήθηκε η παρέμβαση της Χρ. Χαλικιοπούλου από τις 180 μοίρες. Αναφέρθηκε στην έλλειψη χώρων στάθμευσης και στα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά.

Γιώργος Καρύδης

Τελευταίος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πήρε το λόγο ο επικεφαλής της "Κερκυραϊκής Συμμαχίας" Γιώργος Καρύδης που ήταν και ο εισηγητής του θέματος στην αποψινή συνεδρίαση. 

Επισήμανε ότι η πρόταση της Δημάρχου είναι ανυπόστατη και δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. "Δημιουργεί σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Να μην ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις;" τόνισε.

Κλείνοντας επανέλαβε τις προτάσεις που κατέθεσε στην εισήγησή του για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, ενώ για την τρέχουσα περιόδο τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει βοήθεια από την Τροχαία για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. 

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.