Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι είπαν οι επαγγελματικοί φορείς για τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
01 Αυγούστου 2023 / 21:35
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ποιοι τάσσονται υπέρ και ποιοι κατά στην εφαρμογή των ήπιων πιλοτικών ρυθμίσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τις τοποθετήσεις των επαγγελματικών φορέων της πόλης ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Προηγήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνό η ανάγνωση σχετικού υπομνήματος του Διοικητή της Τροχαίας κ. Βλαχόπουλου αναφορικά με τα πιλοτικά μέτρα εφαρμογής και την αναγκαιότητα λήψης τους. Μετά τις διαδικαστικές ερωτήσεις που έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με σημείο αιχμής τη διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί για τη λήψη κανονιστικής απόφασης (τοπικό συμβούλιο πόλης, διαβούλευση, Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο), προκειμένου για την εφαρμογή των ρυθμίσεων, το  λόγο πήραν στη συνέχεια οι επαγγελματικοί φορείς της πόλης.

Υπέρ της εφαρμογής

Υπέρ της εφαρμογής των ήπιων πιλοτικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων υπό συγκεκριμένες ωστόσο προϋποθέσεις τάχθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιάννης Αλέγρης. Οι προϋποθέσεις που έθεσε αφορούν την εύρεση χώρου στάθμευσης και για όσους εισέρχονται από τη νότια και μέση Κέρκυρα, μέτρα αστυνόμευσης από Βρυώνη μέχρι την πόλη, σωστή σήμανση που θα οδηγεί στους χώρους στάθμευσης και δρομολόγηση mini bus  και λεωφορείων για την μεταφορά των επισκεπτών από τους χώρους στάθμευσης στην παλιά πόλη.

"Ναι" στα μέτρα είπε και ο Βασίλης Καλούδης εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο. Δεν παρέλειψε μάλιστα να παρομοιάσει την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με "καρκίνωμα" προτείνοντας οι ρυθμίσεις να τεθούν σε εφαρμογή για μια εβδομάδα ώστε να διαπιστωθεί αν λειτουργούν ή όχι.

Θετικά βλέπει την εφαρμογή των μέτρων και η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας που εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Λάτσα. Υπέρ των μέτρων τάχθηκε και ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Αλ.Πάγκαλης, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTΑ, δια του Αντιπροέδρου Δημήτρη Διαβάτη, όπως και ο Πρόεδρος των ΤΑΞΙ Κέρκυρας Σταμάτης Λουκάς.

Όχι, τεράστια η ζημία

Κατά της εφαρμογής των μέτρων τάχθηκε ο Ενιαίος Επαγγελματικός και Τουριστικός Φορέας Κέρκυρας.Ο Πρόεδρος Αλ. Λιτσαρδόπουλος τόνισε ότι η ζημία θα υπερβεί τις 500.00ο ευρώ σε πρώτη φάση από την εφαρμογή των μέτρων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται μέσα η εστίαση και άλλες δραστηριότητες. Πρότεινε τη συνεργασία δήμου, Αστυνομίας και πολιτών για τη δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εφόσον διαπιστωθεί ζημία.

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.