Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποιημένος ο Βρετανός Πρέσβης από τις ενέργειες του Δήμου Κ. Κέρκυρας για τη φωτιά

ΠΡΕΣΒΗΣ
31 Ιουλίου 2023 / 19:28

Η Μ. Υδραίου τόνισε στον κ. Lodge ότι η Κέρκυρα ήταν και παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ) Τον Πρέσβη του Μεγάλου Βασιλείου στην Ελλάδα Matthew Lodge υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Ο Βρετανός Πρέσβης συνοδευόταν από τον Επικεφαλής των Εταιρικών Υπηρεσιών   της Πρεσβείας Γιώργο Γιάνναρη και την Yποπρόξενο της Κέρκυρας Alison Turney. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην πορεία του τουρισμού.

Ο κ. Lodge δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ομορφιά του νησιού μας, ενώ οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας των δύο λαών και στο γεγονός ότι η Κέρκυρα αποτελεί σταθερά, δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Βρετανούς.

Ο Βρετανός Πρέσβης επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαίο πως μεγάλος αριθμός Βρετανών πολιτών έχουν επιλέξει και διαμένουν μόνιμα στο νησί μας ενώ η Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι εδραιωμένη η σχέση εμπιστοσύνης με τους Κερκυραίους.

Δήμαρχος και Πρέσβης τόνισαν ότι η συνεργασία με το Δήμο είναι συνεχής, ενώ ο κ. Lodge συνεχάρη τη Δήμαρχο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς στη ΒΑ Κέρκυρα, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντών.

Ο Πρέσβης εξέφρασε πιο συγκεκριμένα, την ικανοποίησή του για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας όσον αφορά στο συντονισμό και τη σημαντική βοήθεια που παρείχε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του κεντρικού Δήμου για την κατάσβεση των πυρκαγιών καθώς και για την διαχείριση  των τουριστών από τις περιοχές που επλήγησαν προς τα κέντρα φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας (Δημοτικό Θέατρο και Κλειστό Γυμναστήριο).

Από την πλευρά της η Δήμαρχος τόνισε στον κ. Lodge ότι η Κέρκυρα ήταν και παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή  αναμνηστικών δώρων.

 

ΦΩΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ