Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Β. Κέρκυρας: Από 1 - 14 Αυγούστου η υποβολή δηλώσεων ζημιών από τις πυρκαγιές

ΠΥΡΚΑΓΙΑ
31 Ιουλίου 2023 / 15:53

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Λούτσες-Περίθεια- Λαύκι-Σινιές-Κασσιώπη-Νησάκι

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Β. ΚΕΡΚΥΡΑΣ) Κλιμάκιο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων Ιωαννίνων  (ΕΛ.Γ.Α). με επικεφαλής τον  προϊστάμενο του υποκαταστήματος κ. Ιωάννη Παπαγιάννη, τον Τμηματάρχη εκτιμήσεων Αντώνιο Πιλιαφά και τον προϊστάμενο γραφείου εκτιμήσεων Ευθυμίου Απόστολο έχει τεθεί σε ετοιμότητα και βρίσκεται από σήμερα 31-7-2023 στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

ειδικότερα το κλιμάκιο βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Λούτσες-Περίθεια- Λαύκι-Σινιές-Κασσιώπη-Νησάκι, ώστε σε συνεργασία με τον αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο να προχωρήσουν ταχύτατα οι υποβολές των δηλώσεων ζημίας και να ακολουθήσουν οι  διαδικασίες του εκτιμητικού έργου για τις ζημιές στο πάγιο ( γεωργικά κτίσματα, ελαιοδίκτυα συλλογής, αρδευτικά μηχανήματα, περιφράξεις κ.λ.π ),στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, που  προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε στο Δημαρχείο στην Αχαράβη σήμερα Δευτέρα 01-8-2023 με το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, για το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί ενώ παρευρέθηκε ο εντεταλμένος  σύμβουλος για τα αγροτικά θέματα Γιάννης Καλούδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Την Τετάρτη 02-8-2023 το κλιμάκιο θα ενισχυθεί με τον προϊστάμενο γραφείου Κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΚΟΕ) Κωνσταντή Δημήτριο, οποίος θα προβεί σε επισημάνσεις για τις ενισχύσεις.

Οι πληγέντες παραγωγοί –κτηνοτρόφοι –μελισσοκόμοι –οφείλουν να δηλώσουν άμεσα τις απώλειες τους στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ για να αποζημιωθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Η υποβολή – αναγγελία δηλώσεων ζημίας,  ξεκινά από αύριο 01 Αυγούστου μέχρι και τη Δευτέρα 14 Αυγούστου θα γίνεται δε στο Δημαρχείο στην Αχαράβη καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες  από ώρα  09.00 το πρωί μέχρι τις 13.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο ταυτότητας, το ΑΦΜ και 1η σελίδα βιβλιαρίου τραπέζης.

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ