Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δόθηκε οικοδομική άδεια ανάπτυξης ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Ερημίτη

Ερημίτης
30 Ιουλίου 2023 / 13:11
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών & Αδειοδοτήσεων) έδωσε στις 25/07 άδεια για “Ανάπτυξη Παραθεριστικού Τουριστικού χωριού “Κασσιώπη Κέρκυρα”, αποτελούμενου από ξενοδοχειακό συγκρότημα 180 κλινών, συγκρότημα επαύλεων και συγκρότημα διαμερισμάτων, στη θέση Αρταβάνη (Ερημίτης) της περιοχής Αγίου Στεφάνου Νήσου Κέρκυρας (ΕΣΧΑΔΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑ) – Κτίριο Τουριστικής Λιμενικής Εγκατάστασης”.

Ο Σύλλογος «Ερημίτης Πλους» που αντιτίθεται στην επένδυση, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση για την ακύρωσή της. Επιπλέον, τη Δευτέρα 31/07 θα καταθέσει «αίτηση για την αναστολή οποιονδήποτε εργασιών που σχετίζονται με αυτές και αγωγή για τη διάρρηξη της δικαιοπραξίας παραχώρησης ιδιοκτησίας από το ΤΑΙΠΕΔ προς τη φερόμενη ως επενδύτρια εταιρεία».

Ενώ συνέχισε απευθύνοντας κάλεσμα για στήριξη. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Ερημίτης είναι δικός μας και θα παραμείνει δικός μας, κτήμα του Κερκυραϊκού λαού.. Τελεία και παύλα! Δεν θα τους περάσει…

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό και τα κινήματα να σταθούν δίπλα μας, όπως πάντα στον αγώνα, να επαγρυπνούν και να πυκνώσουν τις επισκέψεις του στην περιοχή».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.