Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόγραμμα 2ου κύκλου απεντόμωσης φρεατίων στην πόλη της Κέρκυρας

Απεντόμωση
28 Ιουλίου 2023 / 15:59
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της προστασίας και της προαγωγής της υγείας των πολιτών, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, συνεχίζει την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος απεντόμωσης 1.000 φρεατίων όμβριων υδάτων για την εξυγίανση αυτών, στη Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων.

Οι εργασίες διενεργούνται με εφαρμογές ψεκασμών από εδάφους, των χαρτογραφημένων φρεατίων ομβρίων υδάτων.

Οι εργασίες απεντόμωσης σκοπεύουν να συμβάλλουν στον περιορισμό της                όχλησης από τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων, με την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων υγειονομικής σημασίας, η παρουσία των οποίων ενδέχεται να δημιουργήσει εστίες μόλυνσης και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και την υγιεινή των χώρων γενικότερα.

Το πρόγραμμα του 2ου  κύκλου των εργασιών καταπολέμησης εντόμων ομβρίων φρεατίων, που θα  πραγματοποιηθούν εντός του μηνός Αυγούστου 2023 στην Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων:

ΤΡΙΤΗ 01/08/2023

Διενέργεια εργασιών στην Παλαιά πόλη

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/08/2023
Διενέργεια εργασιών στο Σαρόκο

ΠΕΜΠΤΗ  03/08/2023
Διενέργεια εργασιών στο Σαρόκο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  04/08/2023
Διενέργεια εργασιών στο Γαρίτσα

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/08/2023
Διενέργεια εργασιών  στο Μαντούκι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Ή ΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.