Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φούλαραν» τα 7 από τα 10 Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
27 Ιουλίου 2023 / 12:30
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στο 13% οι κενές θέσεις εισακτέων - Σημαντικές απώλειες μετρούν τα Τμήματα Ιστορίας και Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Εξαιρετικές επιδόσεις κατέγραψε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπως διαπιστώθηκε από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τα ΑΕΙ. Από τα 10 Τμήματά του, τα εφτά «φούλαραν» στο 100%, με τις κενές θέσεις επί συνόλου να περιορίζονται μόλις στο 13%.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίζεται  ο Πρύτανης του ιδρύματος Ανδρέας Φλώρος, καθώς η συστηματική δουλειά προβολής του Πανεπιστημίου όλο το προηγούμενο διάστημα απέδωσε καρπούς.

Με βάση την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Υπουργείου Παιδείας,, το κατώφλι του ιδρύματος αναμένεται να περάσουν συνολικά 1.180  πρωτοετείς (κατηγορίες ΓΕΛ ημερήσια και εσπερινά, ΕΠΑΛ ημερήσια και εσπερινά) με τις κενές θέσεις να περιορίζονται μόλις στις 269 από 366 που ήταν το προηγούμενο έτος.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόπερσι οι κενές θέσεις ανήλθαν στο 37%, πέρσι στο 20% και φέτος στο 13% βλέπουμε ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρουσιάζει μια συνεχή πτωτική τάση στις θέσεις που μένουν κενές. Απέδωσαν όλες οι προσπάθειες συστηματικής  προβολής του ιδρύματος με έμφαση στην ποιότητα των σπουδών κι αυτό αποτυπώνεται με την πλήρωση των θέσεων», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Φλώρος.

Τα Τμήματα που κάλυψαν όλες τις θέσεις τους είναι τα εξής: Μουσικών Σπουδών, Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας, Περιβάλλοντος, Πληροφορικής, Τεχνών Ήχου και εικόνας, Τουρισμού και Ψηφιακών Μέσων. Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων κάλυψε τις θέσεις σε ποσοστό 65% , ενώ τα Τμήματα Ιστορίας και Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας κατέγραψαν τεράστιες απώλειες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της «Ε».

 

 


 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.