Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς παραμένουν στο βόρειο και ΒΑ τμήμα του νησιού

ΛΟΥΤΣΕΣ
26 Ιουλίου 2023 / 09:07
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Έρχονται ενισχύσεις από Βουλγαρία με 50 Πυροσβέστες και 15 οχήματα.Δύσκολη η χθεσινή νύχτα λόγω αναζωπυρώσεων στο Λαύκι και στον Άγιο Μαρτίνο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διάσπαρτες εστίες φωτιάς παραμένουν στο βόρειο και ΒΑ τμήμα του νησιού, με το κύριο μέτωπο να εντοπίζεται στις Λούτσες.

Από το πρωί εναέριες δυνάμεις με δυο αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα αλλά και επίγειες επιχειρούν σε όλη την περιοχή. Μάλιστα το υπάρχον δυναμικό αναμένεται να ενισχυθεί μέσα στην ημέρα από Πυροσβέστες που έρχονται από τη Βουλγαρία με 15 οχήματα για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Η ομάδα των Βούλγαρων Πυροσβεστών αναμένεται μετά τις 11 το πρωί να βρίσκεται στο νησί.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Σπ. Κόκκαλη,μέτωπα εντοπίζονται και στη Λιά απέναντι από την Κασσιώπη και στα Ρηλιάτικα και ήδη γίνονται ρίψεις από ελικόπτερο.

Το μένος της φωτιάς έκαψε αρκετά εγκαταλελλειμένα σπίτια στις Λούτσες αλλά και ελιές, σύμφωνα με την κ. Κόκκαλη. Μάλιστα όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην "Ε" δεν έχει μείνει ίχνος πρασίνου σε όλο το δρόμο που ανεβαίνει στον Παντοκράτορα.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί ούτε έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Η νύχτα που προηγήθηκε ήταν δύσκολη, καθώς λίγο μετά τις 11 το βράδυ υπήρξε αναζωπύρωση στο Λαύκι αλλά και στον Άγιο Μαρτίνο. Άμεση ήταν η κινητοποίηση πυροσβεστών και εθελοντών αλλά και της Πoλιτικής Προστασίας.

ΦΩΤΟ/FB ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

Σε ξενοδοχεία

Στο μεταξύ χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία οι τουρίστες που είχαν μεταβεί στο παλιό σχολείο στην Αχαράβη μετά την εκκένωση στις Λούτσες. Όπως διευκρίνισε η κ. Κόκκαλη θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία, μέχρι η επιστροφή τους να εξασφαλιστεί ότι θα είναι ασφαλής.

Παράλληλα ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Α. Φλώρος έχει θέσει στη διάθεση της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης τους χώρους του ιδρύματος για την υποδοχή και την φιλοξενία όσων το έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων και δωματίων της φοιτητικής εστίας.

Συγκέντρωση υλικού 

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση φορέων στη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και τροφίμων. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κέρκυρας θα παραδώσει σήμερα το πρωί ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Δημαρχείο δήμου Β. Κέρκυρας, ενώ τρόφιμα έχει συγκεντρώσει ο Σύλλογος Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κέρκυρας. Το κοινωνικό γραφείο Κασσιώπης λειτουργεί σαν Κέντρο Συντονισμού, όπου ήδη έχουν καταφθάσει πολλές προμήθειες από συμπολίτες μας για να δοθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

ΦΩΤΟ/FB ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΟΚΚΑΛΗ

ΦΩΤΟ/FB ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΟΚΚΑΛΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.