Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΚΚΕ για τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά στη Βόρεια Κέρκυρα

ΚΚΕ
25 Ιουλίου 2023 / 17:13

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ δίνει νέο ραντεβού σήμερα στις 17.00 στου Τζαβρου ώστε να ενισχύσει ακόμα παραπάνω τις εθελοντικές ομάδες της στο μέτωπο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΚΕ). Για τρίτη μέρα ο εφιάλτης της φωτιάς στη Βόρεια Κέρκυρα βρίσκεται σε εξέλιξη και αντί το μέτωπο να αντιμετωπίζεται φαίνεται να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. 

Οι εικόνες με τους έντρομους κατοίκους να προσπαθούν με όποιο πενιχρό μέσο διαθέτουν, με λάστιχα, κουβάδες και κλαδιά να σώσουν τα χωριά και τις περιουσίες τους είναι συγκινητικές αλλά δεν είναι αρκετές. Υπεύθυνη για το έγκλημα που συντελείται αυτές τις μέρες στη χώρα μας και στο νησί μας είναι η εμπρηστική πολιτική που εφάρμοσαν μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις αφήνοντας το λαό απροστάτευτο και το περιβάλλον βορά για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Χρειάζεται άμεσα οι αρμόδιες αρχές να ενισχύσουν με όλα τα αναγκαία μέσα το μέτωπο ώστε να αποτραπεί μεγαλύτερη καταστροφή. 

Οι φωτιές δεν σβήνουν με αυτοσχέδιες υδροφόρες και τα οικιακά λάστιχα, ούτε με κουβάδες και κλαδιά. Ούτε μπορεί η πολιτική προστασία να εξαντλείται σε μηνύματα για την εκκένωση οικισμών και περιοχών. Χρειάζονται τώρα εναέρια μέσα και περισσότερες δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Οι άνεμοι που έχουν ενισχυθεί κάνουν τον κίνδυνο να ζήσουμε περιστατικά Ρόδου, με τη φωτιά να καίει για μέρες και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές παραπάνω από ορατό. Δεν χωράει καμία αναμονή. 

Οι εθελοντικές ομάδες του ΚΚΕ δίνουν τη μάχη στο πλευρό των κατοίκων και των πυροσβεστών από την πρώτη στιγμή. Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ δίνει νέο ραντεβού σήμερα στις 17.00 στου Τζαβρου ώστε να ενισχύσει ακόμα παραπάνω τις εθελοντικές ομάδες της στο μέτωπο. 

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΧΑΡΑΒΗΣ - ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ