Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναμένονται ενισχύσεις από Ήπειρο, Μακεδονία και Πελοπόννησο

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
25 Ιουλίου 2023 / 14:36
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της ε.ο Κασσιώπης-Σιδαρίου στην περιοχή του Απραού

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΩΡΑ 2.30 Μ.Μ.) Εναέριες και επίγειες δυνάμεις που αναμένεται να ενισχυθούν μέσα στην ημέρα επιχειρούν στα τρία ενεργά μέτωπα της φωτιάς στη βόρεια Κέρκυρα.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης, ο οποίος έχει αναλάβει την επιχείρηση συντονισμού της πυρκαγιάς, τα μέτωπα εντοπίζονται πάνω από το Λαύκι , τις Λούτσες και την Κασσιώπη.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι υπάρχουσες δυνάμεις θα ενισχυθούν μέσα στην ημέρα με οχήματα από την Ήπειρο και τη Μακεδονία αλλά και από την Πελοπόννησο σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα.

Οι πυκνοί καπνοί ωστόσο που υπάρχουν δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης. 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα ενημερώνει ότι καταφθάνουν άλλοι τρεις air tractor (τράκτορες).

Διακοπή κυκλοφορίας

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας αυτήν την ώρα (2.30 μ.μ.) έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήμα της ε.ο Κασσιώπης-Σιδαρίου στην περιοχή του Απραού. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας.

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.