Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο άνεμος θέριεψε ξανά τις φλόγες - Απομακρύνεται ο κόσμος από την Παλιά Περίθεια (12:10)

Φωτιά
25 Ιουλίου 2023 / 11:58
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Εντολή εκκένωσης στις Λούτσες - Προληπτική η απομάκρυνση στην Παλιά Περίθεια.

ΚΕΡΚΥΡΑ (12:10). Μαίνεται η φωτιά στο τόξο Λούτσες, Λαύκι, Αναπαυτήρια, με την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και εθελοντές να αγωνίζονται να αποτρέψουν την επέκταση προς οικισμούς. 

Ήδη δόθηκε εντολή από το 112 για εκκένωση των Λουτσών, κατευθύνοντας τον κόσμο προς Αχαράβη.

Παράλληλα προληπτικά απομακρύνεται κόσμος και από την Παλιά Περίθεια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μήνυμα από το 112 (έως 12:20 μμ). 

Ισχυρό εξακολουθεί να είναι το μέτωπο και κοντά στο Λαύκι, όπου η φωτιά πέρασε τον χωματόδρομο, αναζωπυρώθηκε και "σκαρφάλωσε" στην κορυφή.

Η μάχη τώρα δίνεται ώστε να μην κατέβει προς τον οικισμό. Όπως ενημερώνει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργος Μαυρόπουλος, «Όποιο σημείο δεν είχε σβηστεί χθες (σ.σ. Δευτέρα) στο 100%, αναζωπυρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με τον αέρα που σηκώθηκε»!

 

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.