Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινούν την Πέμπτη οι ψεκασμοί του προγράμματος Δακοκτονίας

Πρόγραμμα δακοκτονίας
24 Ιουλίου 2023 / 15:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας (Πρόγραμμα Δακοκτονίας) της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ανακοινώνεται ότι από τις 27/07/2023 ημέρα Πέμπτη θα γίνει η έναρξη του 1ου από εδάφους δολωματικού ψεκασμού.

Οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν στους ελαιώνες των παρακάτω Δημοτικών και Τοπικών Κοινότητων.

Α. Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
1. Δημ. Ενότητα Κερκυραίων: υπεύθυνος εκπρ. εργολάβου Βασιλάκης Παναγιώτης.
2. Δημ. Ενότητα Παρελίων (περιλαμβάνει όλες τις Τ.Κ. και Δ.Κ. της Δ.Ε. ): υπεύθυνος εκπρ. εργολάβου Βασιλάκης Παναγιώτης .
3. Δημ. Ενότητα Φαιάκων (Τ.Κ. Σπαρτύλα, Τ.Κ. Σγουράδες και Τ.Κ. Ζυγού): υπεύθυνος εκπρ. εργολάβου Βασιλάκης Παναγιώτης.
4. Δημ. Ενότητα Παλαιοκαστριτών (Δ.Κ. Λιαπάδων): υπεύθυνος εκπρ. εργολάβου Βασιλάκης Παναγιώτης.
5. Δημ. Κοινότητα Μαθρακίου: υπεύθυνος εργολάβος Λευθεριώτης Θεόδωρος .
6. Δημ. Κοινότητα Ερείκουσας: υπεύθυνος εργολάβος Λευθεριώτης Θεόδωρος.

Β. Δήμος Νότιας Κέρκυρας
1. Δημ. Ενότητα Λευκιμμαίων (περιλαμβάνει όλες τις Τ.Κ. και Δ.Κ. της Δ.Ε. πλην Τ.Κ. Βιταλάδων): υπεύθυνος εργολάβος Καλούδης Κωνσταντίνος.
2. Δημ. Ενότητα Κορισσίων (Δ.Κ. Περιβολίου, Δ.Κ Αργυράδων, Τ.Κ. Αγ Νικολάου): υπεύθυνος εργολάβος: Καλούδης Κωνσταντίνος .
3. Δημ. Ενότητα Μελιτειέων (Δ.Κ. Αγ Ματθαίου, Τ.Κ. Βουνιατάδων, Τ.Κ. Πεντάτι και Τ.Κ. Μοραΐτικων): υπεύθυνος εργολάβος Κελεπούρης Γεώργιος.

Γ. Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
1. Δημ. Ενότητα Αγ. Γεωργίου (Δ.Κ. Αγρού, ΤΚ. Αρκαδάδων, Τ.Κ. Αφιώνα, Τ.Κ. Αρμενάδων, Τ.Κ.Καββαδάδων, Τ.Κ. Πάγων, Τ.Κ. Αγ. Αθανασίου και Τ.Κ. Δάφνης): υπεύθυνος εργολάβος Λευθεριώτης Θεόδωρος.
2. Δημ. Ενότητα Εσπερίων (Δ.Κ. Αυλιωτών, Τ.Κ. Περουλάδων, Τ.Κ. Σιδαρίου, Τ.Κ. Αντιπερνών, Τ.Κ. Βελονάδων, Τ.Κ. Αγραφών): υπεύθυνος εργολάβος Λευθεριώτης Θεόδωρος .
3. Δημ. Ενότητα Θιναλίων (Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα και Τ.Κ. Περίθειας) υπεύθυνος εργολάβος Λευθεριώτης Θεόδωρος .
4. Δημ. Ενότητα Κασσωπαίων (Τ.Κ. Σινιών) υπεύθυνος εργολάβος Λευθεριώτης Θεόδωρος.

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί που τα ελαιοκτήματα τους καλύπτονται με άγρια βλάστηση να τα έχουν καθαρά, έτσι ώστε τα συνεργεία να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης καθώς και να παρευρίσκονται κατά την διάρκεια των ψεκασμών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους, για την παρακολούθηση και υποβοήθηση των συνεργείων.

Επίσης όσα ελαιοκτήματα είναι περιφραγμένα τις ημέρες των ψεκασμών οι παραγωγοί θα πρέπει να τα έχουν ανοιχτά εφόσον επιθυμούν να ψεκαστούν.
Το ημερήσιο πρόγραμμα ψεκασμών θα τοιχοκολλείται στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων από τα συνεργεία ψεκασμών.

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν από τις παραθαλάσσιες περιοχές των αναφερομένων Κοινοτήτων και θα αναβάλλονται για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για τους ψεκασμούς ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Οι μελισσοκόμοι που οι κυψέλες τους είναι εγκατεστημένες στις περιοχές που εφαρμόζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας παρακαλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μελισσοσμηνών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2661364711 και 2661364708 της Υπηρεσίας μας .

Από την Εποπτεία Δακοκτονίας