Δευτέρα 24.11.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής για το πύρινο μέτωπο της Κέρκυρας (video)

Φωτιά
24 Ιουλίου 2023 / 10:11
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο (10:00 πμ) ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σωμάτος Γιάννης Αρτοποιός, στο πεδίο της πυρκαγιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. 

Εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες σε όλη την περιοχή με μεγάλη αναζωπύρωση στο Βιγλατσούρι.

Χθες βράδυ εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και συνολικά 2.466 άτομα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες.

Την πυροσβεστική συνέδραμαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Β. Κέρκυρας, Λιμενικού, εθελοντές όπως και πλοίο του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η Μαρία Μπαζδριγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος αρχικά σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και εν συνεχεία στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» υπηρετώντας το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ είχε τον συντονισμό ύλης σε έκτακτες ένθετες εκδόσεις για την εκπαίδευση. Τα έτη 2016 – 2017 υπήρξε διδάσκουσα στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ από το 2007. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά, ενώ είναι έγγαμη με δυο παιδιά.