Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενεργά τα μέτωπα σε Βιγλατσούρι και Αη Γιώργη προς Κασσιώπη

ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ
24 Ιουλίου 2023 / 09:06
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΜΕΓΚΟΥΛΑ.(ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Ξάγρυπνοι έμειναν οι κάτοικοι, όλοι εθελοντές κατόρθωσαν να προστατεύσουν τα σπίτια που κινδύνευσαν.

Και οι απειλές ήταν πολλές στην Παλιά Περίθεια, την Σάντα, τον Μέγκουλα, οι φλόγες έγλυψαν κτήρια.

Ο δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης μιλάει στο enimerosi.com για τον αγώνα πυροσβεστών και εθελοντών που απέτρεψαν τελικά την επέκταση σε σπίτια.

Εκφράζει όμως την απορία του για την ταυτόχρονη εκδήλωση φωτιάς σε πάνω από πέντε σημεία ξαφνικά μεσ' τη νύχτα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδινε η Πυροσβεστική, με την εικόνα σήμερα να είναι καλύτερη αλλά ενεργά ακόμα μέτωπα σε Βιγλατσούρι και Αη Γιώργη προς Κασσιώπη.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν από τις 7.00 δύο ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου PZL. Η φωτιά εκτιμάται πως έκαψε, μέχρι στιγμής, 20.000 στρέματα, ενώ σήμερα η εικόνα στην περιοχή είναι καλύτερη.

Στο μεταξύ το βράδυ πέρασαν σε κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δημοτικό Θέατρο, την Νομαρχία και τον ΟΛΚΕ περι τα 2.000 άτομα, από περιοχές που εκκενώθηκαν για προληπτικούς κυριώς λόγους.

Πολλοί από τους τουρίστες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία επιστροφής στα καταλύματά τους, και όπως δηλώνουν στην "Ε" είναι ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της κρίσης και θα συνεχίσουν αν όλα πάνε καλά τις διακοπές τους.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.