Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι κάτοικοι αγωνιούν και παραμένουν δίπλα στις εστίες τους και το πύρινο μέτωπο

ΦΩΤΙΑ
23 Ιουλίου 2023 / 23:56
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΑΝΤΑ. (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία τις πυροσβεστικές προσπάθειες να ανασχέσουν τη φωτιά στους αγροτικούς δρόμους ψηλά στον ορεινό όγκο.

Να μην μπει στους οικισμούς να μην φύγει προς χαμηλότερα ύψη. Κι όπως μας είπε (11.55) ο δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης ενώ τα λεωφορεία περιμένουν, δεν μπαίνουν, δεν φεύγουν.

Η μάχη με τη φωτιά είναι ομηρική. Τρεις φορές κινδύνευσαν να παγιδευτούν ο επικεφαλής της πυροσβεστικής επιχείρησης Κολοβός κι ο αντιδήμαρχος Μαυρωνάς. Πέρασαν κυριολεκτικά μέσα από τη φωτιά ενώ η θερμότητα και οι φλόγες έσκασαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον δήμαρχο!

Η νύχτα θα είναι μεγάλη, ευτυχώς που δεν φυσάει. Ο δήμαρχος λέει ότι είναι έτοιμες υποδομές που αναμένουν όσους φύγουν από το μέτωπο της φωτιάς. Χρειάζεται όμως και μια ανακοίνωση, εφόσον μόνον η εντολή της εκκένωσης δεν επαρκεί...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.