Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζεται για έκτη μέρα η φωτιά στη Ρόδο

φωτιά
23 Ιουλίου 2023 / 11:26
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΟΔΟΣ. Τρία κύρια μέτωπα υπάρχουν το πρωί της Κυριακής 23/07 στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, στο Κιοτάρι και νοτιοδυτικά προς Γεννάδι όπου χωματουργικά επιχειρούν για να μην περάσει η φωτιά το ρέμα, Απόλλωνα προς Προφήτη Ηλία όπου υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί βορειότερα προς το πυκνό δάσος και στην περιοχή Λαέρμων-Γαδουρά.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Έτσι τα ξημερώματα επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρα, 42 οχήματα, 4 ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ένα ακόμη ελικόπτερο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δόθηκε εντολή στους κατοίκους των χωριών Μάσαρη, Μαλώνα και Χαράκι να εγκαταλείψουν τις κοινότητές τους και να κινηθούν προς την πόλη της Ρόδου. Νωρίτερα είχες ζητηθεί και η απομάκρυνση όσων βρίσκονταν στα χωριά της Λίνδου και της Καλάθου όπως και στον οικισμό Πεύκα.

Ο υπεύθυνος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης διέψευσε ότι έγινε το βράδυ του Σαββάτου 22/07 προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr, Η Ροδιακή

ΦΩΤΟ@ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.