Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία για τις ελλείψεις νερού στην Β. Κέρκυρα

Λαϊκή Συσπείρωση
21 Ιουλίου 2023 / 20:24

Η κινητοποίηση έγινε ύστερα από κάλεσμα της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Μαζική και δυναμική διαμαρτυρία κατοίκων της Βόρειας Κέρκυρας για τις μεγάλες ελλείψεις νερού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο δημαρχείο στην Αχαράβη. Η κινητοποίηση έγινε ύστερα από κάλεσμα της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” Βόρειας Κέρκυρας.

Με κεντρικό σύνθημα “το νερό είναι κοινωνικό αγαθό” δεκάδες δημότες από διάφορα χωριά της Βόρειας Κέρκυρας απαίτησαν την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής και πολιτισμού στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Κρατώντας συμβολικά άδεια δοχεία νερού αλλά και εμφιαλωμένα μπουκάλια έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας.

Σε αυτήν ο επικεφαλής της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” Κώστας Ρούσσινος ανέδειξε την τραγικότητα της κατάστασης, τις πολιτικές ευθύνες τις διαχρονικές και της σημερινής δημοτικής αρχής και ανέφερε πως η “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” από τον χειμώνα ζητούσε να υπάρξει μέτρα (ενεργοποίηση παρατημένων δεξαμενών, προμήθεια ανταλλακτικών, μηχανημάτων και μέσων μεταφοράς νερού, εξασφάλιση εργατοτεχνιτών κλπ). ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα σημεία που υποφέρουν. Τόνισε ακόμη πως η “ΛΑΣΥ” πριν από ένα μήνα έφερε στο ΔΣ νέες προτάσεις τις οποίες η δημοτική αρχή τις απέρριψε. Ο δημοτικός σύμβουλος της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” απαίτησε άμεσα μέτρα ώστε τις επόμενες ώρες να υπάρξει αποκατάσταση της υδροδότησης στις περιοχές που υποφέρουν, κατήγγειλε τις απειλές διακοπής της παροχής νερού για παλιές οφειλές και ζήτησε ρύθμιση πολλών δόσεων, διαγραφη μέρους των οφειλών για τα λαικά νοικοκυριά σε περιοχές που δεν υπάρχει νερό και πλήρη διαγραφή για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι).

 Ακολούθως η Αλ. Μπαλού, επικεφαλής της “ΛΑΣΥ” στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, απαίτησε λύσεις επισημαίνοντας πως οι εξουσιάζοντες ότι αφορά την ζωή του λαού το θεωρούν άλυτο πρόβλημα ενώ τις επιθυμίες των ισχυρών άμεση δυνατότητα.

Στην παρέμβασή της η πρόεδρος της κοινότητας Καββαδάδων Αν. Λιουδάκη  μίλησε για πλήρη ανικανότητα της δημοτικής αρχής ενώ πολλοί δημότες που πήραν τον λόγο περιέγραψαν παραστατικά την άθλια καθημερινότητας τους.

ΦΩΤΟ@ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ