Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγχαρητήριο μήνυμα Μπιάγκη στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για τη διανομή κομποστοποιητών

Δημήτρης Μπιάγκης
20 Ιουλίου 2023 / 11:05

«Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινά πάντα από μικρά στέρεα βήματα»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Η ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας να διανείμει διακόσιους οικιακούς κομποστοποιητές σε δημότες στο πλαίσιο της «πράσινης» πολιτικής και της εκστρατείας ανακύκλωσης που ακολουθεί και εφαρμόζει η δημοτική αρχή, αποτελεί μια ακόμα ουσιαστική πράξη στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της επίλυσης των χρόνιων παθογενειών που ταλανίζουν τον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή μας.

Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος πρόληψης και ανακύκλωσης, μια φυσική διαδικασία με την η οποία μετατρέπονται τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα εδαφοβελτιωτική ουσία. Η κομποστοποίηση, ως βασική μέθοδος για τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων, επιβάλλεται καθώς αποτελεί την πλέον οικονομική μέθοδο τελικής διαχείρισης των οργανικών υλικών, έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή και συναίνεση και είναι η πλέον φιλική προς στο περιβάλλον.

Θερμά συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, τον Δήμαρχο, Γιώργο Μαχειμάρη, την αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος κα Σπυριδούλα Κόκκαλη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κο Φάνη Σκέμπρη για την εξαιρετική πρωτοβουλία που ελπίζουμε να συνεχιστεί και να αποτελέσει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού μας.

Δημήτρης Μπιάγκης,

Βουλευτής Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

ΦΩΤΟ@ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ