Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Μπιάγκη για παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Δημήτρης Μπιάγκης
19 Ιουλίου 2023 / 16:32
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ζητά τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30/09/2023 για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του βουλευτή αναφέρει:

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μεσολάβησαν τους προηγούμενους μήνες δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και η αποστολή των σχετικών βεβαιώσεων των εισοδημάτων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς καθυστέρησε αρκετά, ενώ είναι δεδομένη η περιορισμένη προσέλευση των φορολογουμένων εξ αιτίας του καιρικού φαινομένου του καύσωνα. Όλα τα παραπάνω, αλλά και τα γνωστά τεχνικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων µέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου», αναφέρει στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός, πως ο μήνας Ιούλιος είναι για τους επαγγελματίες λογιστές – φοροτεχνικούς βαρύτατα επιφορτισμένος, πέραν όλων των άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων, σε διαφορετικά και ετερογενή μεταξύ τους αντικείμενα. Επιπροσθέτως η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας είναι σε πλήρη λειτουργία µε αυξημένες υποχρεώσεις στα λογιστικά γραφεία που εδρεύουν ειδικά στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές της χώρας»

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.