Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

The Olive House: Το πρώτο bar γευσιγνωσίας ελαιόλαδου στην καρδιά της Κέρκυρας με υπογραφή … «Κυβερνήτη»

#Oliveoilbar
19 Ιουλίου 2023 / 15:23
ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας, σε ένα νησί όπου φυτεύτηκε για πρώτη φορά το λιανοσπόρι τον 14ο αιώνα από τους Ενετούς, δημιουργήθηκε το πρώτο Olive oil bar.

Το ελαιόδεντρο… Πρόκειται για το σύμβολο της ειρήνης, της νίκης, της ευφορίας και της γονιμότητας. Φιλόσοφοι, νομοθέτες αλλά και θεραπευτές έχουν αναφερθεί από αρχαιοτάτων χρόνων το ιερό αυτό δέντρο και στα χιλιάδες πλεονεκτήματά του.  Με το ίδιο ακριβώς πάθος και συνεχίζοντας να χαράσσουν τη δική τους ιστορία σε ότι αφορά τον γαστρονομικό χάρτη της Κέρκυρας η οικογένεια Δαφνή παρουσιάζει  ένα νέο spot με σκοπό την ανάδειξη του «υγρού χρυσού» της Κέρκυρας με την υπογραφή του «Κυβερνήτη» - The Governor το οποίο άνοιξε τις πόρτες στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη με την επωνυμία  The Olive House.

Ένα νέο κεφάλαιο στη ιστορία του «Κυβερνήτη» άνοιξε…

Γιατί στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας, σε ένα νησί όπου φυτεύτηκε για πρώτη φορά το λιανοσπόρι τον 14ο αιώνα από τους Ενετούς δημιουργήθηκε το πρώτο Olive oil bar.  Μια πρωτοπόρα εμπειρία γευσιγνωσίας που δικαιούνταν το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας χάρη στην πρωτοβουλία της οικογένειας και των αδελφών Δαφνή της πιο πολυβραβευμένης εταιρείας αγνού και παρθένου Κερκυραϊκού ελαιολάδου  με το brand “The Governor” . Ένας ξεχωριστός σταθμός γευσιγνωσίας όπου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν τον υγρό αυτό χρυσό τόσο  Έλληνες όσο και ξένοι επισκέπτες της πόλης.

Μέσα σε έναν minimal χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα, το ξύλο ελιάς να κυριαρχεί και τις μυρωδιές να σας συντροφεύουν θα μάθετε πάρα πολλά για την ιστορία του ελαιόλαδου στην Κέρκυρα, τις ιδιότητές του, τους παλιούς του μύθους και λαογραφικά στοιχεία, τα κριτήρια της γεύσεις του και τέλος θα απολαύσετε τον γευστικό πλούτο που προσδίδει σε συνδυασμό με άλλου είδους τροφές και στοιχεία. Θα εντυπωσιαστείτε όταν μάθετε πόση εκπαίδευση χρειάζεται ένας καταναλωτής σε ότι αφορά θέματα διατροφής από την πεπειραμένη ομάδα του Olive House.

Οι λάτρεις του αυθεντικού, του ανεξερεύνητου, του ανεπιτήδευτου τουρισμού μπορούν να απολαύσουν απλόχερα ό,τι πιο αγνό έχει να προσφέρει η κερκυραϊκή φύση. Με οδηγό τις πέντε αισθήσεις και μέσα από την γευστική δοκιμή, ανακαλύψτε και εσείς υφές, γεύσεις, εικόνες και αμέτρητα αρώματα…

The Olive House Corfu
Νικηφόρου Θεοτόκη, Παλιά Πόλη

Ιστοσελίδα: https://theolivehouse.gr/

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Η Ελεάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στο νησί της Κέρκυρας. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας το 2015 με ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και στην πορεία ολοκλήρωσε την πτυχιακή της εργασία στο ίδιο ίδρυμα με τίτλο «Η επιρροές της ιταλικής κουζίνας στην Επτανησιακή» με βαθμολογία 9/10. Είναι πιστοποιημένη με άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.