Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναγερμός για το νερό στη Βόρεια Κέρκυρα

Λαϊκή Συσπείρωση
19 Ιουλίου 2023 / 10:14

2η ανοικτή επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Κύριε δήμαρχε, με ανοικτή επιστολή μας πριν από 3 ημέρες ζητήσαμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί η πολύ σοβαρή κατάσταση στην ύδρευση. Με την παρούσα 2η ανοικτή επιστολή:

1. Καταγγέλλουμε την προκλητική περιφρόνηση του αιτήματός μας.
2. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την αδράνεια σας που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να υποφέρουν από την έλλειψη νερού.  

3. Ζητάμε εκ νέου την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς τα προβλήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά επεκτείνονται καθιστώντας ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη άμεσων ενεργειών (επισκευές βλαβών, προμήθεια ανταλλακτικών και μηχανημάτων, μεταφορά νερού, εξασφάλιση εργατοτεχνιτών κλπ).

4. Εκθέτουμε στην κρίση των πολιτών την στάση της κοινής παράταξης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που “ποιεί την νήσσαν” στο αίτημα μας για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο (αν και διαθέτει αριθμό συμβούλων ικανό για να το προκηρύξει η ίδια) και τηρεί “σιγή ιχθύος” για το πρόβλημα του νερού. Πριν από 1 μήνα μάλιστα εσείς και η παράταξη αυτή αναβάλατε τη συζήτηση του θέματος της ύδρευσης και απορρίψατε την ολοκληρωμένη εισήγηση της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”.

5. Ενημερώνουμε τέλος ότι την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 13:00 μμ η Δημοτική Ομάδα της “ΛΑΣΥ” μαζί με εκλεγμένους σε κοινότητες θα πραγματοποιήσει παράσταση στο Δημαρχείο προκειμένου να σας εκθέσει τις θέσεις της και την απαίτησή της για άμεσα μέτρα.  

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ