Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καυστική απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων Αχιλλείου για την παραίτηση του Τάσου Διαβάτη

Σωματείο εργαζομένων ΕΤΑΔ
19 Ιουλίου 2023 / 09:52

Απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων του Αχιλλείου στην ανακοίνωση της ΕΤΑΔ για την παραίτηση του Τάσου Διαβάτη από τη θέση του Διευθυντή του Μουσείου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΔ). Τρία χρόνια ανωμαλίας σε ένα από τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα μουσεία της Ελλάδας φτάνουν επιτέλους στο τέλος τους. Η πανδημία του κορωνοϊού σήμανε και την απαρχή μιας από τις σκοτεινότερες σελίδες στην ιστορία της διοίκησης του Μουσείου Αχιλλείου. Της διοίκησης του Αναστάσιου Διαβάτη και της «επίλεκτης» ομάδας του, φίλων, γειτόνων και προσωπικών επιλογών του Κερκυραίου πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Στέφανου Βλαστού.

Τρία χρόνια κατά τα οποία ο «παραιτηθείς» προϊστάμενος με έλλειψη εμπειρίας σε θέση ευθύνης, διοίκησε με εγωκεντρισμό, απαξίωση, δολοφονία χαρακτήρων και προσωπικοτήτων, για όσους δεν ήταν πρόθυμοι να σκύβουν το κεφάλι και να απαντούν “Μάλιστα Κύριε” σε όλα.

Η ΕΤΑΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία με λύπη της γνωστοποιεί στους εργαζόμενους την παραίτηση Διαβάτη για λόγους υγείας.

Λύπη προκαλεί η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ, η οποία χρειάστηκε πάνω από τρία χρόνια για να καταλάβει ότι ο Διευθυντής που τοποθέτησε στο Μουσείο Αχίλλειο είχε προσληφθεί παράνομα και δεν είχε πτυχίο.

Λύπη επίσης προκαλεί και η διατήρηση του Αναστάσιου Διαβάτη στη θέση του προϊστάμενου έως 31/8 επιβραβεύοντας τον με ένα ακόμα παχυλό μισθό, αντί να του ζητήσει τα χρήματα που παράνομα έλαβε για τρία και πλέον έτη.

Φανταζόμαστε ότι στα πλαίσια της διαφάνειας και λογοδοσίας της διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος, θα ολοκληρωθεί η επιβράβευση αποζημιώνοντας την άδεια του με 100% προσαύξηση…

Στα πεπραγμένα του περιλαμβάνονται, κυρίως η καθυστέρηση παράδοσης των κτηρίων για το έργο αποκατάστασης του μουσείου -τα αποτελέσματα της οποίας δυστυχώς θα φανούν στο επόμενο διάστημα-, η απαξίωση και ο διχασμός του προσωπικού, ο διαχωρισμός του σε ημέτερους και ανεπιθύμητους, η μεροληπτική αντιμετώπιση των εργαζομένων που αντιστάθηκαν στο υπέρμετρο εγώ του, η απασχόληση ανασφάλιστων εργαζομένων, η αφαίρεση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας του μουσείου από την Πυροσβεστική και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων με Δημόσιο χρήμα που μοναδικό στόχο είχαν να υπηρετήσουν τον εγωκεντρισμό το δικό του και των στενών του συνεργατών, με τους προσωπικούς του φίλους να παρευρίσκονται σε αυτές κυρίως με δωρεάν προσκλήσεις, αποφέροντας στο μουσείο πενιχρά έως μηδαμινά έσοδα.

Ο παραιτηθείς «Ηγέτης», όπως αρέσκεται ν’ αποκαλεί τον εαυτό του, δημιούργησε αλγεινή εικόνα για το μουσείο και την ΕΤΑΔ, αφού κατάφερε για τρία χρόνια, χωρίς ντροπή,  να κοροϊδέψει τόσο την εταιρεία όσο και τον κερκυραϊκό λαό για τα υποτιθέμενα πτυχία Πανεπιστημίου του.

Χρειάστηκαν τα πορίσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΑΣΕΠ και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για να αποκαλυφθούν τα ψεύδη του και ν’ αναγκαστεί να αποχωρήσει.

Η 31η Αυγούστου φαίνεται πολύ μακριά, αλλά θα κάνουμε υπομονή. Έχοντας εργαστεί στο παρελθόν αρκετοί από εμάς σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τις καλούμε να εντάξουν τον απερχόμενο «Ηγέτη» στο δυναμικό τους, εφόσον επιθυμούν ν’ αξιοποιήσουν τα «προσόντα του και τα πτυχία του».  

Του ευχόμαστε από καρδιάς να πάει στο καλό… Όσον αφορά το Αχίλλειο που  τόσο «αγάπησε» μαζί με τον υπέρογκο μισθό του, ήδη οι μούσες στο περιστύλιο έχουν κηρύξει τριήμερο πένθος για την απώλεια.