Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το οικονομικό αποτύπωμα του ιστιοπλοϊκού - ποδηλατικού αγώνα IL Giro dei Venti

IL Giro dei Venti
17 Ιουλίου 2023 / 18:18

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Από το τμήμα Τουρισμού, Πολιτισμού και πολιτικής προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων γίνεται γνωστή η μεγάλη η ανταπόκριση και η προβολή της Κέρκυρας μέσω του ιστιοπλοϊκού-ποδηλατικού αγώνα, Ελλάδα-Ιταλίας ''IL Giro dei Venti'' που διεξήχθη για 2η συνεχή χρονιά, από τις 27Μαίου έως και τις 3 Ιουνίου 2023. 

Πιο συγκεκριμένα, το παγκοσμίου ενδιαφέροντος αθλητικό γεγονός, περιλαμβάνει ιστιοπλοϊκό αγώνα και ποδηλατικό γύρο ανάμεσα στις δύο χώρες, Ελλάδα και Ιταλία.

Κάθε χρόνο η ανταπόκριση του κοινού και των συμμετεχόντων σχεδόν διπλασιάζεται, καθιστώντας το συγκεκριμένο αθλητικό event θεσμό στην ευρύτερη περιοχή.

Ενδεικτικά, το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα (τζίρος) για την ευρύτερη περιοχή που διεξήχθη ο αγώνας (Κέρκυρα-Ιταλία), ανέρχεται σε 2,8 εκ ευρώ συνολικά έσοδα ενώ συμμετείχαν 12 πληρώματα με 200 συμμετέχοντες και το παρακολούθησαν από κοντά περισσότεροι από 6.000 θεατές. Έγιναν συνολικά 207 δημοσιεύσεις στην Ιταλική τηλεόραση  (Rai 1, Rai 3, Italia 1, Radio 24, Telenorba, TeleRama, vertical Titles κλπ.) και προβλήθηκε σε περισσότερους από 127 εκατομμύρια τηλεθεατές

Την επόμενη χρονιά ο αγώνας θα διεξαχθεί 1-8 Ιουνίου 2024 και από τα πρώτα στοιχεία αναμένεται οι συμμετέχοντες να αυξηθούν εντυπωσιακά με ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις στον εναλλακτικό, αθλητικό και ιδιαίτερα στο θαλάσσιο τουρισμό του νησιού.