Restart του ΣΥΡΙΖΑ στην αναζήτηση υποψηφίων
Δεν είναι μόνον η περίπτωση του Αλέκου Μιχαλά, είναι ο Γ. Καλούδης που προκαλεί βραχυκύκλωμα στη Νομαρχιακή που ως γνωστόν δεν τον ήθελε για βουλευτή.
Η πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη εβδομάδα, διαπίστωσε το βραχυκύκλωμα που διατρέχει το κερκυραϊκό σώμα του κόμματος και εκδηλώνεται ενόψει των τοπικών εκλογών. Όσον αφορά στον κεντρικό Δήμο, η συζήτηση που έγινε και η απόφαση που πήρε το Όργανο, ώθησαν στην πρώιμη αποστρατεία τον Αλέκο Μιχαλά, λιγότερο από μήνα (20/6) μετά την ανακοίνωσή του πως θα διεκδικήσει να είναι αυτός ο επόμενος δήμαρχος!
Είχε απομείνει μόνος από τους τρεις αρχικώς ενδιαφερόμενους, μαζί με τον Γιώργο Καρύδη και τον Μάχο Γαβαλά, έτσι που η υποστήριξη της υποψηφιότητας του να προέβαλε πλέον ως αυτονόητη από το κόμμα. Δεδομένης μάλιστα και της κεντρικής οδηγίας για την προτεραιότητα της τοπικής Οργάνωσης στην επιλογή, έτσι που εφόσον αποφάσιζε Μιχαλά ίσως και να προλάβαινε να εγκρίνει/ανακοινώσει την υποστήριξη και η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο.
Δεν έγινε όμως έτσι. Στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής συζητήθηκαν δυο ακόμα προτάσεις. Μια για την στήριξη της υποψηφιότητας του Γ. Καλούδη στον κεντρικό Δήμο και μια για την αναζήτηση και άλλων υποψηφιοτήτων και την έγκρισή τους από τις συνελεύσεις των Οργανώσεων της πόλης και της κεντρικής Κέρκυρας πριν από το τελικώς «καλώς έχει» της Νομαρχιακής. Αυτή η απόφαση, αποκάρδιωσε τον Αλέκο Μιχαλά. Και αμέσως μετά, έκλεισε το τηλέφωνό του.
Δεν είχε και μεγάλα περιθώρια να κινηθεί η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να αντέδρασε τότε στην συμπερίληψη του Καλούδη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, υποχρεώθηκε όμως τελικώς να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του εφόσον αυτή επιβλήθηκε άνωθεν.
Αναλόγως και τώρα δεν είχε άλλη δυνατότητα από το να προωθήσει στις Οργανώσεις της πόλης και της κεντρικής Κέρκυρας την εκδήλωση ενδιαφέροντος του Γιώργου Καλούδη με το αίτημα της στήριξης από το κόμμα. Όσο για το άτυπο της αποτροπής, όπως είχε λεχθεί πολύ προεκλογικά, να είναι κανείς υποψήφιος σταδιακά σε όλες τις κάλπες, δηλ. και στις βουλευτικές και στις αυτοδιοικητικές, η δέσμευση δεν είναι καταστατική αλλά δεν πιάνει και τον Καλούδη, που δεν είναι κομματικό μέλος!
Έτσι η υποχρέωση της Νομαρχιακής υπήρξε μονόδρομος να βάλει στις Οργανώσεις το θέμα των ενδιαφερομένων με την προσδοκία ίσως να προκύψουν κ.α. Οι γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα λένε ότι αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε στον Αλέκο Μιχαλά, που διέρρευσε ότι αποσύρει το δικό του ενδιαφέρον να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου στον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων.
Όσον αφορά στην Περιφέρεια εκτός της απόφασης για Γαλιατσάτο, δημοσιεύματα μεταφέρουν το υπόδειγμα σκέψης, που είδαμε να ακολουθείται προσφάτως για τη ΝΔ, και στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως πολιορκήθηκε ο Γκίκας κ.α. Ιόνιοι βουλευτές στη ΝΔ ως πιθανοί αντικαταστάτες της Ρ. Κράτσα, για τον ΣΥΡΙΖΑ πλάι στο όνομα του Γαλιατσάτου μπαίνουν του βουλευτή Κερκύρας, Αλ. Αυλωνίτη και του υποψηφίου για την έδρα της Κεφαλονιάς, Ν. Φαραντούρη. Έτσι κι αλλιώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποχρεούται να επανέλθει με αξιώσεις στον στίβο της Αυτοδιοίκησης. Εκεί που το 2019 υπέστη ολοκληρωτική ήττα, ίσως το προοίμιο των όσων επαναλήφθηκαν τώρα στις γενικές εκλογές.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από την προεκλογική δραστηριότητα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ
Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.