Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα το 11ο Διεθνές Συνέδριο για Σύγχρονα Θέματα Μάρκετινγκ

Συνέδριο Μάρκετινγκ
12 Ιουλίου 2023 / 14:05
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Πάνω από 100 ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στις εργασίες του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οικοδεσπότης του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για Σύγχρονα Θέματα Μάρκετινγκ (ICCMI , International Conference on Contemporary Marketing Issues ) γίνεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Τουρισμού.

Η τελετή έναρξης των εργασιών θα γίνει σήμερα το απόγευμα, στην Ιόνιο Ακαδημία με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Μάρκετινγκ και Διεθνών Επιχειρήσεων στο Clayton State University στην Ατλάντα της Τζόρτζια Γεώργιο Νάκο, παρουσία των συμπροέδρων του Συνεδρίου, της καθηγήτριας Χριστίνας Μπουτσούκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της καθηγήτριας Εμμανουέλλα Πλακογιαννάκη από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και του ομότιμου καθηγητή Χρήστου Σαρμανιώτη, ιδρυτή του ICCMI. Στο πάνελ θα βρίσκεται επίσης ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού του Ι.Π Κώστας Βόγκλης.

Σκοπός

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να φέρει κοντά την επιστημονική κοινότητα  απ’ όλο τον κόσμο, όπου μέσα από τις συζητήσεις που θα γίνουν, θα συμμετέχουν στη μεταφορά γνώσης στους τομείς του μάρκετινγκ, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της διοίκησης αλλά και του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Το 11ο ICCMI διοργανώνεται από τον Τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διεθνών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βιέννης με την αρωγή του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το Συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουλίου και θα φιλοξενηθεί σε χώρους του Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, οι παράλληλες συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας (Ιωάννου Θεοτόκη 72).

Πάνω από 100 ακαδημαϊκοί

Όπως τόνισε στην «Ε» ο επίκουρος καθηγητής Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Τουρισμού Ναούμ Μυλωνάς στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος πάνω από 100 ακαδημαϊκοί από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Σκοπός του Συνεδρίου είναι να γίνει ένας ακαδημαϊκός διάλογος πάνω στις παραπάνω θεματικές με την προαγωγή των θεμάτων αυτών. Υπάρχουν και δυο θεματικές προσανατολισμένες στο τουριστικό μάρκετινγκ και τις ειδικές μορφές τουρισμού (θεματικό) και τις αντιλήψεις των επισκεπτών όταν επισκέπτονται έναν προορισμό», επισήμανε ο ίδιος.

Όπως τόνισε σχετικές εργασίες θα παρουσιαστούν από μέλη ΔΕΠ, ερευνητικό προσωπικό και υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος Τουρισμού με περιπτωσιολογικές μελέτες.

Επίσης στο επίκεντρο θα βρεθεί και ο οινοτουρισμός. 

Είναι η πρώτη φορά πάντως που το Τμήμα Τουρισμού μετέχει στη συνδιόργανωση του συγκεκριμένου Συνεδρίου, την ευθύνη του οποίου έχουν όλα αυτά τα χρόνια το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

«Το Τμήμα Τουρισμού έχει έναν εξωστρεφή και δυναμικό χαρακτήρα και αναγνωρίζεται συνεχώς η προσφορά του στο αντικείμενο του τουρισμού. Για τους λόγους αυτούς μας προσέγγισαν οι μόνιμοι διοργανωτές του Συνεδρίου», κατέληξε ο κ. Μυλωνάς.

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.